Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Stuttgart - Bayern (M)
2
Bavarci so tudi v letošnji sezoni tako zelo suvereni, da glavna tema pogovorov v klubu niso predstave moštva, temveč položaj njihovega prvega strelca Maria Mandžukića. Četudi današnjega nasprotnika Stuttgart ne gre podcenjevati, pa prav velikih preglavic gostitelji Bavarcem ne bi smeli povzročati. Nenazadnje gre za ekipo, ki je šele na 12. mestu, spomladanski del pa je pričela vse prej kot obetavno, saj je pred domačimi gledalci izgubila proti Herthi iz Berlina.

Nogomet - Anglija - Premier

Tottenham - Manch City
2
Obe ekipi se lahko pohvalita z lepim nizom neporaženosti. Nekoliko boljši je vseeno Manchester City, ki močno diha za ovratnik vodilnemu Arsenalu, saj njegov zaostanek za Londončani znaša vsega dve točki. Gostujoči strateg Manuel Pellegrini se bo Tottenhamu zoperstavil predvsem z močnim napadom, ki je največje orožje meščanov. Zdi se, da lahko Tottenham pred porazom reši le granitna obramba.

Nogomet - Anglija - Premier

Chelsea - West Ham
1
Čeprav Jose Mourinho za svoje moštvo trdi, da bo le težko konkuriralo za naslov prvaka, mu številni ne verjamejo. Portugalcu gre s Chelseajem namreč več kot odlično, saj je moštvo že pri sedmih zaporednih zmagah. West Ham, ki se bori za obstanek v ligi, se mu bo sila težko zoperstavil.

Košarka - ZDA - NBA

Milwaukee - Phoenix
2
Medtem ko je Phoenix eno izmed prijetnejših presenečenj v letošnji sezoni, tega za Milwaukee ne moremo trditi. Ekipa je z zgolj osmimi zmagami na 44 tekmah daleč najslabša v celotni ligi. Sonca so na zadnjih dveh gostovanjih z nasprotnikom opravila nadvse prepričljivo, podobno pa se od njih pričakuje tudi tokrat.

Košarka - Mednarodni - Evropokal

Banvitspor - Union Olimpija
1
Turki so bili po tesnem porazu v Ljubljani pretekli teden močno razočarani. A priložnost za maščevanje bo vodilne moštvo turškega prvenstva imelo že nocoj. Zdi se, da je Olimpija pred misijo nemogoče, saj na domačem terenu Banvitspor deluje zelo suvereno. Ekipa Klemna Prepeliča v prvenstvu pred svojimi navijači tako sploh še ni izgubila.