Prav zanimivo je, kako turško moštvo v evropskem pokalu niha med predstavami v gosteh in na domačem parketu. Pred svojimi navijači so v letošnji sezoni klonili le enkrat, ko jih je ugnal Unics iz Kazana, medtem ko so se z gostovanj s polnim izkupičkom vrnili le iz Skopja, ko so na kolena spravili MZT. Tega se trener Olimpije Aleš Pipan še kako dobro zaveda, a hkrati poudarja, da ima tudi njegovo moštvo še kakšnega skritega aduta v rokavu, ki bi znal presenetiti košarkarje trenerja Dimitriosa Itoudisa. Pred tednom dni je grškega trenerja zagotovo presenetila izvrstna predstava Dražena Bubniča, ki je odigral tekmo sezone. Tokrat Pipan upa, da bo razpoložena trojica Salin-Gailious-Omić ter da se bo prebudil še kdo, s čimer bi bil pomemben uspeh lažje dosegljiv.

»Priprava na tekmo ni bila težka, saj smo z istim nasprotnikom igrali pred sedmimi dnevi. Določene stvari je bilo treba le osvežiti. V Stožicah smo s trudom in nepopustljivostjo v zaključku strli Banvit, ki se nam bo poskušal za poraz oddolžiti. Predvsem računam na dobro obrambo svojih igralcev v igri ena na ena. Tu so najmočnejši Meija, Rowland in Davis, ki so nam preglavice povzročali že na prvi tekmi. Pomemben element bo tudi skok v napadu, kjer je Banvit izredno dober, zato bo treba zapirati raketo,« pravi Pipan, ki poudarja, da se Olimpija v nobenem primeru ne sme spustiti v divjanje z nasprotnikom, saj bi bilo lahko to v njihovi dvorani pogubno. Če se bo odprla možnost za kakšen hiter protinapad, bodo Ljubljančani to seveda morali izkoristiti, sicer pa bodo igrali na dolge napade. Nekoliko preglavic v igri utegne Olimpiji predstavljati morebiten povratek odličnega srbskega organizatorja igre Stefana Markovića, ki je na obračunu v Stožicah zaradi poškodbe manjkal. »Ne vemo, ali se bo vrnil ali ne. V vsakem primeru gre za vrhunskega igralca, ki bo dodana vrednost nasprotnika.«

Pipan v Bandirmi še vedno ne bo mogel računati na Jakova Vladovića, ki ob določenih gibih še vedno začuti pekoče bolečine v predelu prepone, zato v klubu ne želijo tvegati, saj bi bil lahko ob ponovitvi poškodbe odsoten tudi dva do tri mesece. Je pa lahko štiriinpetdesetletni trener zadovoljen z igro preostalih treh organizatorjev igre. Cedric Jackson je proti Radničkemu pokazal boljšo predstavo, kar Pipan od njega že dalj časa zahteva, prebujata se tudi mlada Paolo Marinelli in Luka Rupnik. A znajo na vročem gostujočem parketu mlajši igralci hitro izgubiti glavo. »Pred vsako tekmo imata večjo odgovornost. A ti mladi igralci niso več tako mladi. Če bodo prihodnje leto želeli igrati pri Olimpiji, se bodo morali teh pritiskov navaditi. Ne smejo se zadovoljiti z dobro igro na eni tekmi, temveč morajo stremeti k temu, da bo vsaka naslednja predstava še boljša,« je dodal Pipan.