O ugodnem žrebu, a slabši ekipi.

Velikokrat smo imeli veliko močnejšo postavo. Čeprav smo oslabljeni, si prisotni fantje zaslužijo vso pozornost, hkrati pa imajo dovolj kvalitete, da odigrajo na visoki ravni. Tudi če bi bili v popolni postavi, bi imeli težko delo, tako pa lahko igramo povsem neobremenjeno.

O tem, kdo naj nosi odgovornost za odpovedi Bedeneta in Role.

Nikoli se nočem ukvarjati s tistimi, ki jih ni. V vsakem športu za reprezentanco igrajo tisti, ki čutijo pripadnost do države, nato do panožne zveze in na koncu tudi do sebe. Spoštujem njuno odločitev, saj imata vso pravico, da se odpovesta nastopu za reprezentanco. Toda s tem se ne ukvarjam več, saj ne bi rešili nobenega problema, kvečjemu bi ustvarili kakšnega novega.

O tem, kdaj sta odpovedala udeležbo.

Najprej sem 26. decembra dobil elektronsko sporočilo od Blaža Role, ki je odgovoril, da se ne more udeležiti reprezentančnega nastopa. Od Bedeneta sem odpoved dobil 7. januarja.

O tem, ali bosta še vabljena v reprezentanco.

Vsi so vedno vabljeni, vsak pa se nato sam odloči, ali bo igral ali ne. Če jih ne bi vabil, bi pa dobil vprašanje, zakaj jih nisem povabil.

O tem, zakaj prihaja do odpovedi.

Gre za vprašanje vrednot in vzgoje. To velja za vsak šport. Napačen pogled je, da moramo najprej nekaj dobiti, da bomo potem igrali za teniško zvezo. Vsak zase mora nositi posledice odpovedi, ne pa njegova mama, sestra ali agent. To velja za vse. Pri obeh fantih pa gre predvsem za to, da sta dala prednost individualnim potrebam pred reprezentanco.

O pogojih za delo v Kranju.

Reprezentanca se je zbrala v nedeljo, v Kranju pa imamo vse, kar smo pričakovali. Dvorana ni neznanka, saj so naši igralci v njej opravili že ogromno treningov.

O trenutni formi igralcev.

Za Kavčiča vemo, kako je igral v zadnjem času in kakšni so bili rezultati. Za druge težko povemo, kakšno je stanje, saj so vsi v zaključku pripravljalnega obdobja, kar trije pa zadnja dva meseca niso tekmovali. Zagotovo bodo vsi pripravljeni in nabrušeni. Smisel vrhunskega športa pa je vedno zmaga, zato se pripravljamo samo na uspeh.

O tem, kdo bo igral v dvojicah.

V tem trenutku še težko povem. O tem se bomo odločili na osnovi razpleta prvega dne, vsi štirje v reprezentanci pa so kandidati za nastop.

O morebitnem nastopu Grega Žemlje vsaj v dvojicah.

Možnosti je zelo malo ali skoraj nič. Trenira, ampak ima premalo moči.

O portugalski reprezentanci.

Na papirju je zagotovo boljša od nas. Ima Joaa Souso, ki je že zmagal turnir ATP in je 51. na svetu. V Davisovem pokalu še nikoli nismo premagali igralca, ki bi bil boljši od stotega mesta. Če bomo hoteli dobivati takšne dvoboje, potem moramo začeti premagovati tudi igralce, kot je Sousa. Kavčiču to sedaj lahko uspe, Semrajcu pa so takšni dvoboji lahko izziv, da pokaže izvrsten tenis. Ob idealnem razpletu lahko upamo na zmago. Smo v čudni situaciji, a se ne predajamo.

O tem, kaj bo odločilo dvoboj.

Vsako tekmo začnemo z enakimi možnostmi. Na igrišču se lahko zgodi marsikaj. Nikoli ne moreš vedeti, kaj bo. Oboji imamo svoje prednosti, mi predvsem to, da igramo doma. Upam na bučno podporo. V vsakem pogledu pa je naše upanje zelo veliko.