Pesmi s protestniško tematiko

Seeger si je mednarodno prepoznavnost pridobil s sodelovanjem v zasedbi The Weavers, ki je bila ustanovljena leta 1948, njegova samostojna glasbena kariera pa je trajala več kot 60 let.

Po svojih pesmih s protestniško tematiko je postal znan že v 50. letih minulega stoletja, med drugim je sodeloval tudi pri protestih Occupy Wall Street leta 2011.

Sodeloval pri pisanju »Where have all the flowers gone«

Seeger je zavračal medijsko pozornost in na svojih ameriških turnejah nastopal predvsem po šolah in v študentskih naseljih, kar je nekoč opisal kot »najpomembnejše delo v svoji karieri«.

Podpisuje se pod številne uspešnice, med drugim je sodeloval pri pisanju singla Where Have All The Flowers Gone in uporniške himne We Shall Overcome.

Sprejet v dvorano slavnih rock'n'rolla, prejel tudi grammyja

Ob svojem 90. rojstnem dnevu leta 2009 je priljubljeni glasbenik nastopil na koncertu na newyorškem Madison Square Garden, kjer se je zbralo več kot 40 nastopajočih. Seegerju v čast so med drugim zapeli Bruce Springsteen, Dave Matthews, Emmylou Harris in John Mellencamp.

Seeger je bil leta 1996 sprejet v Dvorano slavnih rock'n'rolla v Clevelandu, za svoje delo pa je dobil tudi številne nagrade, med njimi grammyja za najboljši folk album leta 1997.