81-letni Lugner je danes na novinarski konferenci razkril, da bo na ples povabil Kardashianovo, druga spremljevalka pa bo miss sveta iz leta 2011, Venezuelka Ivian Lunasol Sarcos Colmenares.

Kardashianova se bo tako pridružila vrsti zvezdnic in osebnosti, ki so se v minulih letih plesa udeležile kot Lugnerjeve spremljevalke. Med njimi so bile igralke Sophia Loren, Joan Collins in Pamela Anderson ter starleti Paris Hilton in Dita von Teese.

Zvezdnica resničnostnih šovov bo za svoj »nastop« prejela 250.000 evrov, njen zaročenec, raper Kanye West, pa bo očitno ostal v ZDA, saj ga na prireditvi ne bo.

Lugner s svojim izborom spremljevalk pogosto naleti na neodobravanje. Potem ko je leta 2011 kot gostjo pripeljal Maročanko Karimo El Mahrugh, bolj znano po vzdevku Ruby, so mu organizatorji zagrozili celo s prepovedjo vstopa na prireditev.

Operni ples sicer sodi med vrhunce dunajske plesne sezone, saj si ga zaradi prestiža in udeležbe številnih zvezdnikov iz filmskega in glasbenega sveta ter številnih politikov in gospodarstvenikov po televiziji ogleda na milijone ljudi.