Zanimivo je, da je tudi po prvem turnirju za grand slam v sezoni prva deseterica igralcev ista, seveda pa so se nekoliko zamenjala mesta.

Malce slabši so na novi lestvici slovenski igralci, med katerimi ni nihče med najboljšo stoterico, iz katere je izpadel Blaž Kavčič, ki je zdaj 111. Najboljši Slovenec je Aljaž Bedene na 108. mestu, Grega Žemlja je 127. in Blaž Rola, ki je napredoval za 33 mest, 152.

Slovensko ekipo ta teden čaka tekma Davisovega pokala s Portugalci. Prvi slovenski lopar bo Blaž Kavčič, Bedene, Rola in Žemlja pa v Kranju ne bodo nastopili. Med reprezentanti za Davisov pokal je Janez Semrajc 305., Mike Urbanija 589. in Tom Kočevar Dešman 775.

Zanimiv je tudi pogled na tekmece Portugalce, ki bodo na Gorenjskem zastopali državne barve. Najvišje je z 51. mestom Joao Sousa, Gastao Elias je 174., Roui Machado 248. in Federico Silva 601.

Serena Williams še vedno premočno v vodstvu

Po končanem odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu je na novi lestvici WTA še vedno premočno v vodstvu Američanka Serena Williams, sledi pa Belorusinja Viktorija Azarenka. Po zmagi na OP Avstralije se je s četrtega na tretje mesto povzpela Kitajka Li Na. Med Slovenkami je najvišje Polona Hercog, ki je pridobila eno mesto in je 66.

Tadeja Majerič je napredovala na 117. mesto, Petra Rampre je 211., Nastja Kolar 257., Maša Zec-Peškirič 263., Dalila Jakupovič pa 278.