Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Španija - 1.liga

Real Sociedad - Elche
1

Baski se tako kot lani znova borijo za mesta, ki vodijo v evropske pokale, dobro pa jim gre predvsem na njihovem stadionu, kjer pridno zbirajo točke in so do sedaj le enkrat izgubili. Elche se zdi pravi tekmec, da pridejo do tretje zmage na zadnjih štirih tekmah in povečajo prednost pred sedmo Sevillo na šesto točk. Elche bi bil tokrat zadovoljen s točko, a se bo po dveh uspešnih domačih tekmah, kjer je prekinil niz štirih porazov, na gostovanju moral za kaj takega zelo potruditi, saj kvaliteta ni na njegovi strani.

Nogomet - Turčija - 1.liga

Fenerbahce - Konyaspor
1

Fenerbahče si je v jesenskem delu priigral velikih 10 točk prednosti, a verjetno se vsi v klubu dobro zavedajo, da si nikakor ne smejo privoščiti ležernega pristopa, saj bo vsak spodrsljaj podžgal bolj kakovostni Galatasaray, da jih kljub poraznemu začetku sezone poskuša čim prej ujeti in ubraniti naslov prvaka. V Istanbul tokrat prihaja skromni Konyaspor, ki se nahaja v spodnji polovici lestvice in je le nekaj točk pred mesti, ki vodijo v drugo ligo, zato se zdi pravšnji nasprotnik za Fener, da drugi del sezone odpre z zmago.

Košarka - ABA liga

Partizan - MZT Skopje/+17,5/
2

Partizan bo poskušal izkoristiti poraz Cedevite in z zmago skočiti na drugo mesto ter v boju za final4 ohraniti dve zmagi prednosti pred petouvrščeno Budućnostjo. Varovanci Duška Vujoševića tokrat gostijo skopski KZT, ki se nahaja v sredini lestvice, njegove predstave pa precej nihajo od dobrih do slabih. A le redko MZT izgublja z veliko razliko, zato tokrat več vrednosti kot v stavi na mizerno kvoto za domače, vidim v stavi na visok handicap za goste. Tekma bi namreč znala biti precej bolj izenačena od predvidevanj stavnic, saj je med vikendom iz Beograda prišla vest, da je zaradi strganih kolenskih vezi sezono že končal kapetan črno-belih Milosavljević, ki je eden najpomembnejših igralcev in najboljših strelcev ekipe. Vprašanje je, kako bodo zakrpali njegovo odsotnost, skoraj zagotovo pa bi se to moralo malo poznati tudi pri igri in učinkovitosti, kar je priložnost za MZT, da jo odnese precej bolje, kot bi jo sicer.

Košarka - ZDA – NBA

Oklahoma City - Atlanta
1

Oklahoma ne popušča in se z Indiano, Miamijem in San Antoniem bori za prvo mesto pred končnico. Po sedmih zaporednih zmagah je težko staviti proti vročemu Durantu in soigralcem, ki so v res dobri formi, Atlanta pa je dovolj visoko na lestvici, da je ne bodo jemali z levo roko, kar bi lahko botrovalo spodrsljaju.

Hokej - ZDA – NHL

Vancouver - Edmonton
1

Kanadska tekmeca sta tudi v letošnji sezoni ohranila podobno razmerje moči, kot med njima velja že kar nekaj let. Vancouver se bori za čim boljše izhodišče pred končnico, Edmonton pa stagnira pri dnu lestvice in izgublja večino tekem. Pred petimi dnevi se je njun obračun v Edmontonu končal z gostujočo zmago, zmagovalec pa bo verjetno isti tudi danes, ko bo domačin boljši Vancouver.