Kar dve tekmi po rednem delu nista imeli zmagovalca. Na zahodu je Vancouver, ki na sedmem mestu za točko zaostaja za Kopitarjevim Los Anglesom, šele po podaljšku premagal Phoenix s 5:4. V tretji minuti podaljška je ključni gol dosegel branilec Kevin Bieksa, ki je dosegel tudi gol za vodstvo z 1:0. Sicer pa so gostitelji na tekmi vodili z 2:0 in 4:2, a Phoenixu po zaslugi Antoina Vermetta, ki je dosegel tri gole, vedno znova dopustili, da je izenačil.

"Bizarna tekma," je po zmagi dejal domači trener Mike Sullivan, zadovoljen z zmago, nezadovoljen pa z dejstvom, da je njegova ekipa dvakrat zapravila vodstvo dveh golov. Pozitivne strani pa je kljub porazu izpostavil Vermette: "Običajno po tekmi govorimo o dobrih priložnostih, plošček pa noče v nasprotno mrežo. Danes je bilo obrnjeno, kar je dober znak." Phoenix na zahodu ostaja deveti, tri točke za osmo Minnesoto in pet točk za Los Angelesom.

Zmago je zapravil tudi Detroit, ki je proti Floridi vodil s 3:1 in do 55. minute s 4:2, nato pa prejel dva gola in na koncu izgubil po kazenskih strelih. Blestel je vratar Floride Tim Thomas, ki je ubranil vse tri kazenske strele domačih, za goste pa je bil dovolj gol Nicka Bjugstada.

Edmonton je s 5:1 odpravil Nashville, v lokalnem derbiju pa so New York Rangers na stadionu New York Yankees pred več kot 50.000 gledalci ugnali New Jersey Devils s 7:3. Uvod tekme je sicer obetal drugačen razplet, saj je New Jersey v prvem delu vodil že s 3:1.

Hrušičan Anže Kopitar je bil z Los Angelesom tokrat prost, v noči na torek pa ga s kralji čaka gostovanje pri morskih psih v San Joseju.