Nič kaj dobri obeti tako niso pričakali Olimpije pred včerajšnjim gostovanjem Dornbirna v Tivoliju. Povrhu je v zasedbi trenerja Iva Jana zaradi povišane telesne temperature manjkal Miha Verlič, to sezono eden njegovih vodilnih mož, pa tudi medsebojni obračuni slovenskega in avstrijskega predstavnika v EBEL so v sezoni 2013/14 izrazito na strani severnih sosedov, ki so dobili vse štiri tekme. Vendar Ljubljančanov sinoči prav nič ni ustavilo v odločnem lovu na prvi uspeh. Glede na igralski kader so odigrali tekmo na robu popolnosti. Njihova igra je imela dovolj smisla, plod ustvarjalnih akcij v prijetnem hokejskem večeru pod Šišenskim hribom pa je bila visoka zmaga s 5:2.

Slovenski prvaki so bili na vsakem koraku hitrejši od tekmeca, ki na ledu ni imel prav veliko prostora. Bojevito razpoloženi gostitelji so hitro prevzeli vajeti igre v svoje roke in se na varno razliko dveh zadetkov odlepili ob izteku druge tretjine. Dornbirn je v preteklosti že kazal prepričljivejši obraz, tokrat pa naletel na preveč razigranega nasprotnika. V zadnjem delu se je Avstrijcem po nespametnem prekršku novinca Roka Leberja, ki se bo zaradi udarca s kolenom morda znašel pod lupo disciplinske komisije, ob petminutni prednosti igralca več ponudila celo priložnost za kaj več kot znižanje izida na 2:3, a je niso izkoristili.

V ključnih trenutkih je vse svoje znanje uporabil vratar Jerry Kuhn, v napadu pa je kot za stavo zadeval prvi ofenzivni branilec moštva Nick Ross. Kanadčan je dosegel kar štiri gole, kar hokejski agenti ne bi smeli spregledati. Zanimivo, da sta tekmo odločila ravno Kuhn in Ross, ki sta prva v vrsti za predčasen odhod iz Tivolija, če bi Olimpija do olimpijskih iger v Sočiju ostala tudi brez teoretičnih možnosti za končnico, a se jima iz Ljubljane očitno še ne mudi. Spomnimo, rok za prestope se izteče 15. februarja. »Dornbirn nas je v tej sezoni že osramotil, zato nam ta zmaga daje nekaj zadoščenja. Moji štirje goli? Morda sem bil nazadnje tako uspešen pri šestih letih, se pa niti ne spomnim, kdaj sem na eni tekmi dvakrat zatresel mrežo, kaj šele štirikrat,« je šaljivo pripomnil Nick Ross.

Pred daljšim premorom Olimpijo v tem tednu čakata dva obračuna z Albo, ki v drugem delu EBEL še ne pozna poraza in je najbolj vroča ekipa spodnjega doma. Za ljubljanske hokejiste bo četrtkov večer na Madžarskem brez dvoma pomenil bitko sezone, saj je poraz prepovedan. In še to – včeraj bi se v klubu morali potruditi za boljšo organizacijo tekme, saj so gledalci spet pogrešali prvi glas Tivolija Jožeta Rojka, med prekinitvami ni bilo glasbene spremljave, manjkale so tudi plesalke na tribuni...

EBEL, 4. krog drugega dela, zgornji dom: Beljak – Linz 4:2, Bolzano – Znojmo 4:0, vrstni red: Salzburg 9, Dunaj 8, Bolzano 7, Linz 5, Beljak in Znojmo po 4, spodnji dom: Telemach Olimpija – Dornbirn 5:2 (1:0, 2:1, 2:1, gledalcev 1000; 1:0 Ross 9/PP2, 1:1 Aquino 28/PP1, 2:1 Ograjenšek 34, 3:1 Ross 40/PP1, 3:2 D'Alvise 47/PP1, 4:2 Ross 50/PP1, 5:2 Ross 57), Gradec – KAC 2:6, Alba – Innsbruck 5:0, vrstni red: Alba 9, KAC 8, Dornbirn 5, Innsbruck, Olimpija in Gradec po 4. Pari prihodnjega kroga, četrtek ob 19.15: Alba – Olimpija, Znojmo – Salzburg, Linz – Dunaj, Dornbirn – KAC, Innsbruck – Gradec, Bolzano – Beljak.