Bližajo se olimpijske igre v Sočiju, na katerih boste favoritka za zlato kolajno. Kako se soočate s pritiskom?

Zavedam se, da se vsak športnik osredotoča na največje tekmovanje ter hkrati gara, da se za olimpijske igre pripravi čim bolje. Smučarski skoki imajo na Japonskem zelo dolgo tradicijo in čutim, da me podpirata tako javnost kot vsa okolica okoli mene. Tu mislim predvsem na reprezentanco, učitelje v šoli, družino. Zaradi olimpijskih iger sem zelo vznemirjena. Zavedam se, da imam veliko možnosti za dobro uvrstitev, zato je ta čas pred olimpijskimi igrami zelo dragocen. Naredila bom vse, kar je v moji moči, da bom v Soči prišla najbolje pripravljena.

V Sočiju bo lahko zelo nepredvidljivo vreme. Ste pripravljeni na vse vremenske razmere?

Vremenske razmere bodo, kakršne bodo. Na njih ne morem vplivati. Sem si pa nabrala že veliko izkušenj, ki mi lahko pridejo prav.

Olimpijski nastop je potrdila Američanka Sara Hendriksson, ena najboljših smučarskih skakalk vseh časov, ki je bila zaradi operacije prednjih kolenskih križnih vezi dalj časa odsotna. Se veselite ali bojite velike tekmice?

Zame Sara Hendriksson ni tekmica, temveč idol smučarskih skokov. Veselim se, da se Sara vrača na tekmovanja in ji želim le najboljše.

Se boste na olimpijskih igrah osredotočali le na dosežek ali se veselite tudi olimpijskega vzdušja ter druženja z drugimi športniki?

Najbolj si želim kolajne. Na največjem tekmovanju bom nastopila prvič, zato bo to zame gotovo povsem nova izkušnja. Veselim se, da bo z mano vsa družina. Torej mama, oče in starejši brat.

Kako se lahko na Japonskem ženski smučarski skoki po priljubljenosti primerjajo z moškimi?

Po priljubljenosti je med moškimi in ženskimi smučarskimi skoki velika luknja. Pri tem igra vlogo tradicija, saj so ženski skoki novi v olimpijski druščini, moški pa imajo že dolgo zgodovino. Še posebno Noriaki Kasai in Masahiko Harada sta z dosežki storila veliko za popularnost našega športa. Hkrati sta tudi moja idola. Zavedam se, da imam možnost prispevati k popularizaciji smučarskih skokov. To lahko storim z dobrimi dosežki, kar je moja velika motivacija.

V Sloveniji ste tekmovali že v Ljubnem, letos pa je tekma prestavljena v Planico. Kako bi primerjali obe prizorišči?

Sta popolnoma različni. Predvsem zaradi skakalnic. Planiška je precej novejša in modernejša, ima drugačen radius.

Katera skakalnica vam bolj ustreza?

Planiška.

Kje je vaša največja prednost pred tekmicami?

Globoko ljubim smučarske skoke.

Koliko časa menite, da boste lahko krojili vrh smučarskih skokov?

Sanje bi se mi uresničile, če bi nekoč izvajala popolne skoke. Če je to sploh mogoče?

Lani ste bili na svetovnem prvenstvu drugi. Ste bili razočarani nad srebrom ali veseli, da ste si priskakali svojo prvo člansko kolajno na velikih tekmovanjih?

Veselila sem se kolajne in sem nanjo ponosna. To je bila zame dobra izkušnja za lepšo prihodnost.

Ste zelo mladi, veliko potujete. Vas zanimajo le športni uspehi?

Na vse lokacije imam lepe spomine. Povsod pridobivam dragocene izkušnje, ki mi pomagajo na športni poti in v življenju. Zelo sem vesela, da imam sploh takšno možnost.