Ljubljanski hokejisti so po dveh porazih in eni zmagi v drugem delu tekmovanja lovili zadnjo priložnost za priključek ekipam, ki se bodo borile za dve mesti v končnici. Če bi danes izgubili še z Dornbirnom, bi si pred zadnjimi šestimi krogi praktično že zaprli vsa vrata. Na koncu pa so zmaji z učinkovito predstavo, predvsem je blestel štirikratni strelec Nick Ross, ob pravem času prvič v sezoni premagali Dornbirn.

V uvodni tretjini so domači najprej zdržali dve prednosti igralca več tekmecev, potem pa so sami po štirih sekundah igre z dvema igralcema več zadeli, učinkovit je bil branilec Ross. V nadaljevanju so domači uspešno prestali tudi nekaj trenutkov nezbranosti vratarja Jerryja Kuhna, gol Dornbirna pa so sodniki razveljavili zaradi premaknjenih vrat.

Ko so goste v 28. minuti po še eni napaki Kuhna (ljubljanski vratar se je sicer izkazal s številnimi dobrimi obrambami) izenačili, se je zdelo, da so zmaji in njihovi najzvestejši navijači vstopili v še eno zgodbo iz te sezone z ne najboljšim koncem. A danes so imeli zmaji v svojih vrstah izjemno razpoloženega Rossa; za novo vodstvo je sicer poskrbel Ken Ograjenšek, za že bolj zanesljivih 3:1 pa spet Ross, ko je ob številčni prednosti z mojstrskim strelom pod prečko z modre črte matiral Adama Dennisa.

V zadnjem delu je sprva sledil domači boj za preživetje. Rok Leber je namreč zaradi udarca tekmeca dobil petminutno kazen in še disciplinsko kazen igre, Dornbirn pa je takrat vse moči usmeril v napad. Gol za znižanje so dokaj srečno dosegli na polovici kazni, potem pa je moral Kuhn nekajkrat pokazati vse znanje. A so zadnjo besedo le imeli zmaji. Ko so se ubranili "power playa", so sredi tretjine ušli v protinapad, junak tekme Ross pa je zadel še tretjič. Olimpija je spet prevzela nadzor, a Ross še ni imel dovolj; štiri minute pred koncem je z novo "bombo" še enkrat razparal mrežo Dennisa in potrdil zasluženo zmago zeleno-belih.

Naslednji teden bodo hokejisti v ligi Ebel odigrali še dva kroga pred olimpijskim premorom, Ljubljančani pa bodo dvakrat igrali z madžarsko Sapo, najprej v četrtek v gosteh, potem pa v soboto še doma.