Za Anaheim sta že v prvi tretjini zadela Corey Perry in Matt Beleskey, končni izid pa je postavil Andrew Cogliano poldrugo minuto pred koncem.

Racmani so vpisali še 32 zmago v tej sezoni, slast zmage so na zadnjih 24 tekmah okusili kar 21-krat ter so z 83 točkami prepričljivo na prvem mestu lige in zahodne konference. V mestnem derbiju so tekmecem pokazali, kdo je trenutno gospodar lige. Drugouvrščeno moštvo zahodnega dekla San Jose Sharks za Anaheimom zaostaja za devet točk. Los Angeles je na prvi hokejski tekmi na prostem, ki je potekala v za južno Kalifornijo značilnem toplem vremenu, vpisal še peti zaporedni poraz.

Hokejski iz Los Angelesa, ki imajo v tej sezoni statistiko 29 zmag in 18 porazov ter so doslej zbrali 64 točk, so kljub negativnemu nizu šesto moštvo zahodne konference ter ohranjajo mesto med osmerico, ki bo napredovala v končnico. Od osmega Vancouvra jih sicer ločijo le tri točke, od devetega Phoenixa pa sedem točk.

Prvo ime slovenske hokejske reprezentance v Sočiju Kopitar je na ledu preživel 23 minut, proti vratom nasprotnega moštva pa je sprožil pet strelov, a plošček ni našel poti v mrežo. Švicarski reprezentant Hiller je ubranil tudi kazenski strel, ki ga je izvajal Hrušičan. Tekmo si je s tribun ogledalo kar 54.099 ljubiteljev hokeja.