PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Skoki - Sapporo - HS134

Prevc P.-Kranjec R.
1
"Mišica" je trenutno v tako atomski formi, da se mu skok skoraj da ne more ponesrečiti, zato bi ga vzel v paru s komer koli. Dober material za zapolniti listek. Če bi bila tekma na letalnici, bi človek še razmislil, tako pa mi je tole "fiks".

Tenis - WTA - Melbourne

Li Na-Čibulkova D./2:1/
Z
Dvoboj sem si zamislil nekako takole: Cibulkova bo v prvem nizu pokazalo, to kar smo od nje lahko gledali minula dva tedna - tenis praktično brez napake, z odličnim delom nog, močniomi udarci blizu črte in napad tudi na servis nasprotnice, tako da ji bo prvi niz verjetno uspelo dobiti, potem pa pričakujem, da se bo Slovakinja ustrašila življenjskega uspeha in "zmrznila". Na Li je znana, da trenutno težko odigra dva povprečna, kaj šele slaba niza, zato jo vseeno vidim kot zmagovalko Melbourna, ji bo pa Dominika verjetno "sunila" en niz.

Tenis - ATP - Melbourne dvojice

Butorac/Klaase-Kubot L/Lindste
1
Klaasen in Butorac sta se kar naenkrat znašla v soju luči, oba sta strogo specializirana na duble. V Melbournu sta razorožila že dvojčka Bryan in potem v polfinalu deklasirala še Nestorja in Zikija. Lindstedt je že trikrat izgubil finale Slama med moškimi pari, vsakič s Tecauom in pomoje človek nima zmagovalne mentalitete, niti Kubot pa mi ne deluje, da bi dal na taki tekmi "jajca ven". Gre za svež par, ki ima za seboj le dva skupna turnirja, medtem ko sta Butorac in Klaasen skupaj odigrala 7 turnirjev. Kolikor sem uspel gledati Butorca delo opravi z osnovne črte, Klaasen je pa kot tečna muha pri mreži, ima fantastične reflekse, je pa njuno najmočnejše orožje serva, kjer sta na tem turnirju nasprotnikom zares ponujala drobtinice. Še en majhen plus je to, da Butorac igra z levo, Klaasen z desno in se tako lepo dopolnjujeta.

Košarka - Slovenija - 1.liga

Slovan-KK Rogaška
2
Rogaška ima bolj kakovostno ekipo, tudi daljšo klop, predvsem pa višje ambicije. Na zdanji tekmi so Kodeljevčane deklasirali in slavili s +22.

Smučanje - Kitzbuehel - Smuk (M)

Theaux A.-Defago Di.
1
Švicar Defago je veteran v odhajanju, verjetno pelje zadnjo sezono v svoji dolgi karieri. Na četrtkovem edinem treningu je za francoskim nasprotnikom zaostal le za par stotink, vendar je Theaux v smuku letos kar precej bolj uspešen. Lani na dirki po Hannenkamu Theaux 13., Defago pa 24.