»Možnosti za napredovanje v četrtfinale so. Upamo in verjamemo, da nam bo uspelo. Moramo se pa zavedati, da sta Italija in Azerbajdžan vrhunski reprezentanci. To je verjetno najmočnejša skupina na prvenstvu. Toda zavedamo se svoje kakovosti, zato smo optimistični. Pričakujem, da se bomo uvrstili v četrtfinale, če bomo v dobri dnevni formi,« je povedal Igor Osredkar. Če bodo uresničili cilj, bodo postavili pomemben mejnik v zgodovini slovenskega dvoranskega nogometa. Slovenska reprezentanca se namreč še nikoli ni uvrstila med najboljših osem v Evropi.

V Belgiji bodo četrtič nastopali med evropsko elito, in to tretjič zapored. Pred dvema letoma so bili le nekaj sekund oddaljeni od uvrstitve na svetovno prvenstvo, a je nato sledil tisti nesrečni razplet tekme s Češko, vse več igralcev pa igra v tujini. Optimizem je mogoče črpati iz pripravljalnih tekem. Slovenija se je pomerila s Španijo in Portugalsko, ki sodita v evropski in svetovni vrh. Proti evropskim prvakom Špancem so presenetljivo remizirali, Portugalce pa celo premagali. »Na prijateljskih tekmah s Portugalsko in Španijo smo dokazali, da se lahko kosamo z vsako reprezentanco. Naša samozavest se je dvignila. Ti tekmi nas navdihujeta,« je dejal Osredkar. V četrtfinale se bosta uvrstili prvi ekipi iz skupine. Na prvi pogled se zdi, da bi utegnila biti odločilna tekma z Azerbajdžanom. Toda Osredkar in kolegi nameravajo načrte prekrižati že Italijanom. »Zakaj ne bi premagali Italijanov ali vsaj remizirali? Prepričan sem, da smo tega sposobni. Tudi proti našim zahodnim sosedom imamo precej možnosti. Ker bo to prva tekma, bomo spočiti in osredotočeni. Italijani niso tako močni, da jih ne bi mogli premagati,« je dejal.

Čeprav v primerjavi z zadnjim evropskim prvenstvom v Zagrebu in kvalifikacijskimi tekmami za svetovno prvenstvo proti Češki, ko je bilo po porazu nekaj jeze v ekipi, v slovenski ekipi ni nekaterih izkušenih nogometašev, je Osredkar prepričan, da je aktualna reprezentanca boljša. »Vsi smo igrali že močne tekme. Vemo, na kakšen način se tekmecem postaviti po robu. Naša ekipa je močnejša, kot je bila v Zagrebu, z vsem spoštovanjem do prejšnje, katere član sem bil tudi sam. Zdaj imamo pet ali šest vrhunskih igralcev,« je dejal Osredkar, ki je pred kratkim postal profesionalec. Iz Litije, za katero je igral dolga leta, se je preselil k Makarski na Hrvaško. Zato mu v nasprotju z nekaterimi njegovimi soigralci tokrat ne bo treba vzeti dopusta.

Selektor Andrej Dobovičnik je na seznam uvrstil naslednje igralce dvoranskega nogometa: Dejan Bizjak (Toulon, Francija), Alen Fetić (Makarska, Hrvaška), Kristjan Čujec (New Team, Italija), Uroš Kroflič (Novi Marof, Hrvaška), Benjamin Melink (Adriatica, Italija), Rok Mordej (New Team, Italija), Alen Mordej (Toulon, Francija), Igor Osredkar (Makarska, Hrvaška), Damir Puškar (FC Litija), Sebastijan Drobne (FC Melissa, Ciper), Tilen Štendler (KMN Puntar), Aleš Vrabel (Toulon, Francija), Gaj Rosič (Academica, Portugalska) in Gašper Vrhovec (FC Litija).