Danski rokometaši strumno korakajo k tretjemu zaporednemu naslovu evropskih prvakov. Gostitelji enajstega sklepnega turnirja na stari celini so dosegli sedmo turnirsko zmago, po treh zmagoslavjih v prvem in drugem delu tekmovanja so v drugem polfinalnem obračunu opravili še s Hrvati, v nedeljskem velikem finalu pa se bodo pomerili s Francozi, ki so bili v današnjem prvem polfinalnem obračunu v tukajšnji dvorani Jyske Bank Boxen boljši od Špancev s 30:27.

Sloviti danski strateg Ulrik Wilbek je bil po prvem polčasu kar precej zaskrbljen, njegovi varovanci so bili prvič na letošnjem turnirju v podrejenem položaju, Hrvati pa na igrišču razigrani kot že dolgo ne. Domagoj Duvnjak, Igor Vori in drugi hrvaški rokometaši so v prvem polčasu do potankosti izpolnili vse dogovore iz slačilnice, pod nadzorom je bil tudi domači superzvezdnik Mikkel Hansen.

V drugem polčasu so domači rokometaši prevzeli niti igre v svoje roke in v 42. minuti povedli za tri gole (21:18). V zadnji tretjini tekme so jim Hrvati vseskozi dihali za ovratnik, v 47. minuti so celo izenačili na 23:23, a končnica tekme je znova minila v znamenju Dancev, ki so s pridom izkoristili večjo izbiro kakovostnih igralcev.

V danski reprezentanci je bil najbolj učinkovit Anders Eggert z osmimi, v hrvaški pa sta Marko Kopljar in Zlatko Horvat dosegla po šest golov.