Ljubljanski hokejisti so drugi, odločilni del lige Ebel začeli s porazom in zmago, a v skupini šestih moštev, kjer bosta le dve ekipi napredovali v končnico, je lahko odločilna vsaka tekma in točka. V tretjem poskusu se zmajem ni izšlo, saj so tesno izgubili na Tirolskem.

Povedli že v 59 sekundi

Ker so Ljubljančani zadnjo medsebojno tekmo z Innsbruckom dobili v gosteh, so bili tudi tokrat pred tekmo zelo optimistični. Želeli so se vrniti z dvema točkama, s katerima bi povečali možnosti za preboj v končnico. A začetek je bil katastrofalen, saj so domači po nespretni intervenciji vratarja Jerryja Kuhna povedli že v 59. sekundi. Na srečo gostov je bil tudi njihov odgovor hiter, v sedmi minuti je iznajdljivi Miha Verlič izid izenačil. V 14. minuti so domači pokazali kakovost v igri z igralcem več in na prvi odmor odšli s prednostjo enega gola.

Na začetku drugega dela so gostje pritiskali in domači niso imeli niti enega strela vse do 29. minute, na drugi stani pa je imel vratar Adam Munro kar precej dela. V 32. minuti je po napaki ljubljanske obrambe dvakratni strelec Justin Donati sam ušel v napad proti Kuhnu, ki pa je njegov strel zaustavil, na drugi strani pa je Verlič takoj izenačil.

Kljub obupnim poskusom gola niso več dali

Le nekaj sekund po izenačenju pa je spet sledila samostojna akcija domačih. Tokrat je bil sam pred vrati še na začetku sezone soigralec zmajev Jeff Ulmer, a je bil Kuhn na mestu, v 32. minuti pa je Gal Koren s pravo bombno poskrbel za prvo vodstvo gostov. A je zdržalo le 14 sekund; po izenačenju je prekršek naredil Damjan Dervarič, z igralcem več pa so domači spet izenačili.

V začetku tretje je imel priložnost novinec pri Ljubljančanih Rok Leber, a je vratar Munro njegov strel ubranil. Munro je v 52. minuti spet poskrbel, da se izid ni spremenil v ljubljansko korist, ko je ubranil strel Korenu iz bližine, le 15 sekund pozneje pa so gostje pozabili na Ulmerja in ta je dosegel zmagoviti gol. Do konca namreč kljub obupnim poskusom, minuto in pol so igrali tudi s šestimi v polju in brez vratarja, Ljubljančani niso več zadeli.

Nedeljski obračun z Dornbirnom v dvorani Tivoli bo tako najverjetneje že odločilen, saj bi poraz razblinil še zadnje upe zmajev na končnico.