Dogajanje v dvorani Tivoli bo imelo malo tekmovalnega značaja, zato pa bo bolj sproščeno in namenjeno navijačem. Poleg hokejistov lige INL in tistih, ki imajo v samostojni Sloveniji največ naslovov prvaka, ki bodo odigrali eno od revialnih tekem, pa preizkusov hokejskih spretnosti, kot so čim hitrejše drsanje na igrišču ali čim močnejši strel, bo glavna vloga večera pripadla olimpijcem. Pri HZS so se odločili za razširjeno dogajanje in nanj ob sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije povabili še druge slovenske udeležence iger v Sočiju, ki takrat še ne bodo v Rusiji ali na poti na igre.

Revialni dogodek, kjer bo v ospredju predstavitev olimpijcev

"Dogodek bo predvsem revialen. Ni pričakovati težkih tekem ali borb, bolj dogajanje ali predstavitev, predvsem olimpijcev. Upam, da se bodo tudi drugi športniki v ekipi za Soči udeležili tega dogodka. Pomembno je, da jih navijači spoznajo, da so jim blizu. Vsi večinoma tekmujejo v tujini in težko jih je med sezono dobiti skupaj. Navijači se bodo lahko slikali z njimi, dobili avtograme ... Upam, da bo lep dogodek, dan zatem odletimo v Soči in to bo lepa uvertura v igre," je na današnji novinarski konferenci dogajanje predstavil generalni sekretar HZS Dejan Kontrec.

Zgodovinska uvrstitev hokejistov na igre - prva v obdobju samostojne Slovenije - bo rdeča nit dogajanja, z igrami v preteklosti in sedanjosti pa je povezan glavni dogodek večera. V revialni tekmi se bosta pomerili ekipa, ki bo Slovenijo zastopala v Sočiju, ter tista reprezentanca, ki je bila na doslej zadnjih igrah s slovensko (oziroma takrat še jugoslovansko) udeležbo - v Sarajevu 1984. HZS je potrdila, da bo prisotna večina tedanjih akterjev, resda pa ne vsi na ledu, saj nekaterim zdravje ne dopušča več ukvarjanja s hokejem. "Večina reprezentantov iz Sarajeva bo igrala, pride tudi tedanji kapetan Mustafa Bešič. Mislim, da bomo imeli lep revialen dogodek, seveda pa tekma ne bo na visoki ravni. Obljubljam, da bo naša sedanja generacija igrala blago," je še dejal Kontrec.

Selektor Matjaž Kopitar bo imel na tej tekmi oziroma bolj predstavitvi (prvič bodo na njej tudi uradno razkrili dres ekipe, s kakršnim bodo Slovenci igrali na olimpijskem turnirju, ta čast bo pripadla kapetanu Tomažu Razingarju) predvidoma na voljo vse igralce, razen edinega NHL-ovca Anžeta Kopitarja, morda ne bo tudi člana lige KHL Jana Muršaka. "Vedno, ko so bila prvenstva v Sloveniji, je bilo veliko zanimanja za tekme. Zdaj navijači pogrešajo dober hokej, še posebej v naših koncih, zato vabim vse navijače na dan hokeja. Lahko bodo uživali v lepem dogodku, mislim, da je vse skupaj zelo dobra zamisel," je dejal prvi mož stroke v slovenski ekipi.

Dobrodelni značaj prireditve

Vse skupaj pa bo imelo tudi dobrodelen značaj. Celoten izkupiček prodanih vstopnic za tekmo, tudi prodajalci vstopnic so se odpovedali proviziji, bodo namenili Klubu slovenskih olimpijcev. Predsednik tega Miroslav Cerar se je zahvalil za lepo gesto in poudaril pomen takšnih prireditev in druženja športnikov vseh generacij: "Klub slovenskih olimpijcev naj bi poskrbel za odslužene olimpijce, za tiste, ki so potrebni pomoči. S te strani je ta poteza zelo dobrodošla. Pobuda je prišla s strani Hokejske zveze in jim moramo dati vse priznanje za to. Vse skupaj nas je tudi malo presenetilo, a iz preteklosti vemo, da bi bili nekateri športniki še kako potrebni spodbude," je dejal Cerar.

Vsi navijači, ki bodo kupili vstopnico za dan slovenskega hokeja v Tivoliju, v prodaji bodo že danes, bodo za pet evrov dobili tudi spominski plošček z oznako Sočija na eni strani in sarajevske maskote Vučka na drugi strani. "Ta plošček bo lahko pomenil tudi lep spomin za navijače. Do naslednjih iger v Koreji, upam," je še dejal Kontrec.