Pri moštvu iz Wokinga so nov dirkalnik, ki bo vsaj po videzu sodeč bržčas eden izmed bolj eksotičnih v novi sezoni, poimenovali MP4-29. Srebrno puščico bo, kot to zahtevajo nova pravila, poganjal 1,6 litrski šestvaljni agregat s turbo polnilnikom.

V oči najbolj bode predvsem sprednji del dirkalnika, saj so višino nosu s 550 milimetrov višine znižali na manj kot 185. Velja še omeniti, da bodo McLaren v novi sezoni še zadnjič poganjali Mercedesovi motorji. Od leta 2015 jih bo z njimi namreč zalagal japonski avtomobilski koncern Honda.

Pri Lotusu pokazali le fotografijo

Če je McLaren pripravil spletno predstavitev dirkalnika, pa so se pri Lotusu odločili le za objavo fotografije novega dirkalnika, podobno, kot so pred dnevi storili pri Force Indii.

Če novi Lotus po barvah precej spominja na lanskega, pa je najbolj očitna razlika seveda pri nosu dirkalnika, ki bo zaradi novih pravil spuščen, a za razliko od do sedaj videnih novih bolidov, bo imel Lotusov E22 nos razcepljen na dva dela.

Navijači izbrali ime novega Ferarrija

Ferrari bo prvo predstavitev dirkalnika na spletu opravil jutri, že danes pa so iz Maranella sporočili ime novega bolida za sezono 2014. Prvič doslej so izbor prepustili navijačem, ponudili so jim pet možnosti, pri glasovanju prek družbenih omrežij pa je sodelovalo več kot 1.123.000 privržencev rdečih. Izbrali so ime F14 T, ki je le za nekaj odstotkov premagalo F166 Turbo, na voljo pa so bila še imena F14 Maranello, F14 Scuderia in F616.

"Lepo je, da so navijači izbrali ime, in lepo je vedeti, da za nami stoji tako veliko ljubiteljev tega športa. Priljubljenost Ferrarija bo, tako kot vselej, vodilo za nas tudi v prihajajoči sezoni," je dejal vodja ekipe Stefano Domenicali.