Anaheim se je z 38. zmago utrdil na prvem mestu lige, medtem ko je Los Angeles s 17 porazi na šestem mestu zahodne konference. Tokrat se je Anaheim, ki ima običajno zelo potenten napad, drugi po številu doseženih golov v ligi, dobro prilagodil na trdo igro tekmeca.

"Našo igro lahko prilagodimo vsakemu moštvu. Lahko igramo proti hitrim ekipam, saj imamo tudi mi hitre in tehnično izvrstne hokejiste, lahko pa se zoperstavimo tudi močnim, visokim igralcem, kot jih ima Los Angeles. Mislim, da smo jim predvsem v drugi in tretji tretjini vsilili takšno igro, kot smo jo hoteli," je dejal branilec Anaheima Ben Lovejoy. Za racmane sta bila strelsko uspešna nekdanji član kraljev Dustin Penner in Patrick Maroon, oba v drugi tretjini.

Za kralje je bil to četrti zaporedni poraz, v losangeleškem taboru pa se zavedajo, da morajo v prihodnje igrati bolje. "Vsi se zavedamo, da moramo izboljšati našo igro. Pritisk je torej malce večji, ampak skupaj bomo tudi to prebrodili. V tretji tretjini smo bili blizu naše prave ravni igre, pritiskali smo nanje, imeli plošček v posesti, veliko igrali na njihovi polovici. A nam je malce zmanjkalo. Iz tega se moramo nekaj naučiti. Ne moremo dovoljevati lahkih zadetkov," je po tekmi povedal Kopitar, ki je na dosedanjih 52 tekmah zbral 41 točk za 14 golov in 27 podaj.

Branilec naslova Chicago, ki je druga najboljša ekipa v ligi, je izgubil na gostovanju pri Minnesoti z 1:2. Domači so oba zadetka zabili že v prvi tretjini, prednost pa znali zadržati kljub izrazito slabšemu razmerju v strelih na gol (19:34).

San Jose, ki je na lestvici pacifiške skupine med Anaheimom in Los Angelesom, je z 1:0 odpravil Winnipeg, edini gol je zabil Joe Pavelski. Pittsburgh, vodilna ekipa metropolitanske skupine, je v gosteh s 6:4 odpravil New York Islanders, St. Louis pa je prav tako v gosteh ugnal New York Rangers z 2:1 in se utrdil na drugem mestu centralne skupine.

Na drugih tekmah je Buffalo izgubil proti Carolini s 3:5, Columbus je odpravil Philadelphio s 5:2, Tampa Bay je po kazenskih strelih s 4:3 porazila Ottawo, Dallas je kar s 7:1 premagal Toronto, Vancouver pa je z 1:2 klonil pred Nashvillu.