Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - FA pokal

Arsenal - Coventry
1

Topničarji v zaenkrat zelo uspešni sezoni prav gotovo vse moči usmerjajo v boj za naslov angleškega prvaka, a tudi FA pokal ima na Otoku veliko težo, zato bodo Wengerjevi varovanci verjetno dovolj resno vzeli tekmo, da bi morali priti do zmage proti povprečnemu drugoligašu, ki za najboljšimi v drugi angleški ligi zaostaja že za 20 točk.

Rokomet - Mednarodni - EP

Danska - Hrvaška
1

Danci na domačem prvenstvu meljejo vse pred seboj in so se brez večjih težav brez poraza prebili v polfinale, kjer jih sedaj čakajo vedno neugodni Hrvati, ki pa po kvaliteti vendarle več ne sodijo povsem na vrh. Če Danci ne bojo odpovedali pod velikim pritiskom, bo v hrvaškem golu verjetno končalo nekaj več žog kot v danskem.

Tenis - WTA - Melbourne

Li Na - Čibulkova D.
1

Kitajka bo že tretjič v zadnjih štirih letih zaigrala v finalu Melbourna, kjer pa še čaka na zmago. Izkušena Azijka bo zelo motivirana, da tokrat le pride do skupne zmage, v njeno korist pa govori poleg izkušenj tudi zelo dobra forma, saj v tej sezoni še ne pozna poraza. 24-letna Slovakinja je že z uvrstitvijo v finale precej presegla svoja pričakovanja, zato jo bi znali v finalnem obračunu izdati tudi živci. Dosedanje štiri medsebojne dvoboje je vse dobila Li Na, verjetno bo tako tudi petič.

Košarka - ZDA - NBA

Phoenix - Washington
1

Phoenix še naprej navdušuje, njegovo htirost in moč pa je v sredo okusila tudi najboljša ekipa lige Indiana, ki je padla za kar 24 točk. Dragić in soigralci zagotovo tudi nocoj razmišljajo le o zmagi, ko gostijo solidni, a nikakor ne nepremagljivi Washington.

Košarka - ZDA - NBA

Boston - Oklahoma City
2

Oklahoma je v sredo v gosteh dobila derbi s San Antoniem, tokrat pa zelo vročega Duranta in soigralce čaka nekoliko lažja naloga, saj Boston več ni ekipa, ki bi se je morali najboljši bati. Kelti so trenutno pri izkupičku 15 zmag in 29 porazov, tudi doma pa je njihov score negativen (9-12), torej nocoj ob gostovanju trenutno druge ekipe lige vse diši po še enem gostujočem uspehu v Bostonu.