Namen voženj z avtomobili znamke Ferrari F430 Scuderia, Porsche 911 4S in Hummer H3 je promocija nove oddaje blagovne znamke Top Gear, in sicer Top Gear's Top 41, ki se od 6. januarja predvaja v Sloveniji na kabelskem programu BBC Knowledge.

Komotar, ki je tudi avtomobilistični novinar, je pojasnil, da so presenečeni na odzivom ljudi. Nad vožnjo so navdušeni tako mlajši kot starejši, moški in tudi ženske. "Ljudje kljub promociji niso pričakovali, da bodo sedeli v posebnem mestnem avtobusu na katerem piše Ferrari in ima 515 konjev, poleg tega pa tudi poseben značaj in glasnost," je poudaril.

Foto: Anže Malovrh / STA

Sopotniki se po njegovih besedah zanimajo še posebej za hitrost in pospeške avtomobila. Ob tem je Komotar pojasnil, da gre Ferrari čez 320 kilometrov na uro, 100 kilometrov na uro pa doseže v treh sekundah. Sicer mora po ljubljanskih cestah voziti po predpisih.

Kot je poudaril, Ferrari vozi med postajališči na avtobusni proga številka 6, v neposredni bližini središča mesta, na uro pripelje okoli deset ljudi. Ob tem je dodal, da Porsche večinoma vozi po progi 27, Hummer pa po progi številka 1.

"Po eni strani je namen dogodka promocija oddaje Top Gear's Top 41, po drugi strani pa deljenje spominov. Da te na postaji pobere Porsche, Hummer ali celo Ferrari je nekaj, kar si bodo zapomnili za celo življenje," je še dodal Komotar.

Ena od starejših udeleženk vožnje, Jovanka Vuković je izrazila veliko navdušenje nad Porschejem, najbolj so ji bili všeč pospeški ter udobnost, saj med vožnjo ni nič treslo. O samem namenu akcije pa ni bila seznanjena.

Foto: Anže Malovrh / STA

Franci Valda je občutek vožnje s Ferrarijem opisal kot nekaj posebnega, najbolj so ga navdušili pospeški, ki te pritisnejo na sedež. Med vožnjo se je pogovarjal o motorju in menjalniku avtomobila. Poleg tega ga je voznik seznanil z novo oddajo, katere še ni poznal.

Škofjeločan Aleš Osenar je po vožnji s Ferrarijem dejal, da je to eden od najlepših avtomobilov, ki ima odličen zvok, poleg tega je tudi udoben. O sami akciji je dejal, da je izjemna in dodal, da oddajo pozna ter da Top Gear spremlja že od malih nog.

Starejša udeleženka Mojca je kot navdušenka nad hitrimi avtomobili pojasnila, da je Ferrari super avtomobil, vendar je od vožnje pričakovala večje hitrosti in daljšo vožnjo.