Tretja je bila Nicole Hosp, ki je za rojakinjo zaostala 34 stotink sekunde. Dvojno avstrijsko zmagoslavje je pokvarila Nemka Maria Höfl-Riesch, ki se je vrinila med Avstrijki, za zmagovalko je zaostala le štiri stotinke sekunde, in z drugim mestom ohranila prepričljivo vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Mazejeva je na šestem mestu skupno. Görglova je vpisala šesto zmago v svetovnem pokalu in drugo superveleslalomsko. V tej zimi pa je 32-letna Avstrijka pred Cortino zmagala še na smuku v domačem Altenmarktu.

Mazejeva zadovoljna, a si želi storiti še korak naprej

"V določenih delih smučam dobro, ampak tega mi danes ni uspelo v celoti opraviti, so pa še trije dnevi in je šesto mesto vsekakor dobra baza za nadgraditi. Počutim se dobro, težko pa mi je čakati tekme, ker nimam takšnih rezultatov, kot bi si jih želela. Tu so štirje dnevi, želim si jih opraviti, kar se da dobro. Začela sem solidno, v naslednjih dneh pa bi si želela narediti še korak naprej," je po prvi letošnji tekmi v Cortini dejala Mazejeva. Slovenska šampionka pa je o razpletu na vrhu dejala: "Liz je očitno veliko tvegala in opravila dobro delo. Mislim, da je dobra smučarka, to se ve, Maria tudi, nekako pričakovani razplet, nisem prav nič presenečena nad tem."

Tudi druga Slovenka na startu Maruša Ferk je osvojila točke. Z visoko startno številko 49 si je priborila 22. mesto z zaostankom dveh sekund in deset stotink ter se še petič v tej sezoni prebila med dobitnice točk.

Po 13. in 14. mestu, v St. Moritzu je Črnjanka ostala brez uvrstitve, je najboljša alpska smučarka minule zime pokazala svojo najboljšo superveleslalomsko predstavo v tej zimi. V zgornjem delu proge je za Görglovo zaostala sedem stotink, ob drugem merjenju vmesnega časa je zaostanek znašal 36 stotink sekunde, ob tretjem merjenju 64 stotink, v cilj pa je prišla z zaostankom 92 stotink sekund za takrat tretji čas.

Sanje o prvih superveleslalomskih stopničkah v tej zimi so se hitro razblinile

Mazejeva je startala s startno številko 19 takoj za Američanko Julio Mancuso in jo prehitela za šest stotink sekunde. Sanje o prvih superveleslalomskih stopničkah v tej zimi pa so se razblinile že z naslednjo tekmovalko, ko je Tina Weirather iz Liechensteina aktualno svetovno prvakinjo in olimpijsko podprvakinjo premagala za 23 stotink sekunde. Črnjanka je izgubila tudi boj s trenutno vodilno v skupnem seštevku svetovnega pokala Höfl-Rieschevo. Od Mazejeve pa je bila boljša še Avstrijka Anna Fenninger, ki je bila hitrejša za 18 stotink.

Nemška tekmovalka ima skupno 861 točk, druga je z zaostankom 107 točk Fenningerjeva (754), tretja pa Weiratherjeva (723), najboljša Slovenka Mazejeva (573) na šestem mestu za vodilno zaostaja 288 točk. V superveleslalomskem seštevku vodi Švicarka Lara Gut (248), ki ima po ponesrečenem nastopu, ko je bila komaj 19., le tri točke naskoka pred Fenningerjevo in 18 točk pred Weiratherjevo. Mazejeva je z 78 točkami na devetem mestu, Ilka Štuhec (64), ki trenutno ne tekmuje zaradi poškodbe kolena, pa je 13.

Massi: Tino je še preveč strah neuspeha

Vodja samostojne ekipe slovenske šampionke Tine Maze, Andrea Massi, je prepričan, da so se vsi kamenčki v mozaiku uspehov v ekipi postavili na svoje mesto. Tina iz tekme v tekmo stopnjuje formo, za res vrhunske uvrstitve pa bo morala še bolj tvegati. Preveč jo je strah neuspeha, čeprav je zmagala že vse in se ji ni potrebno dokazovati, meni Massi.

"Za začetek je dobro, forma prihaja. Superveleslalom je disciplina, kjer punce morajo tvegati, zgornji del je bil dober, v spodnjem delu, kjer je Görglova tvegala vse, pa je Tina smučala malo preveč lepo in prav tam je bila meja med šestim mestom. Še preveč jo je strah neuspeha, ona je zmagala vse in nima česa dokazati nikomur več. Forma prihaja, v ekipi smo uredili stvari, material je dober, štima vse in mora to stvar dati stran," je po četrtem superveleslalomu v tej sezoni in prvem v Cortini razmišljal Massi.

V Cortini bosta v petek in soboto na sporedu še smuka, tekme na tem prizorišču pa bo sklenil še en superveleslalom. Mazejeva je na smukaškem treningu postavila 14. čas (+1,13). S smukaško progo Olympia delle Tofane je najbolje opravila Američanka Julia Mancuso.

Massi: Smo na dobri poti

Črnjanka je imela v sredo nekoliko težke noge zaradi treninga veleslaloma. V zvezi s tem strateg ekipe Team to aMaze pravi: "Nujno je bilo trenirati veleslalom in superveleslalom. Trening superveleslaloma smo opravili v zelo slabih pogojih, kar je bilo nujno za naprej, saj moramo misliti predvsem na olimpijske igre, kjer pričakujem enako zahtevne pogoje, o čemer sem prepričan, in moramo biti pripravljeni na vse. Včeraj je bila že boljša, mislim, da stopnjuje formo. Danes sicer ni bila prav super zdrava, bila je malenkost prehlajena, a mislim, da smo na dobri poti."