Po odgovor smo se najprej odpravili k vodji olimpijske reprezentance Petri Majdič. Nekdanja šampionka na tekaških smučeh se je na funkcionarsko vlogo očitno zelo hitro navadila, saj nam je sprva podala nadvse uraden odgovor. »Edini, ki je pristojen za odgovore na vprašanja glede varnosti, je zgolj organizator iger, glede trenutnih groženj pa absolutno samo Dr. Janez Kocijančič kot predsednik OKS. On namreč komunicira z organizatorjem in Mednarodnim olimpijskim komitejem (MOK),« nam je dejala Majdičeva in zatrdila, da sama zaradi izrednih razmer v mestu na robu Kavkaza ni zaskrbljena. »Nikakor. Prepričana sem, da bo MOK več kot odlično poskrbel za varnost v vseh pogledih, zato nimam nobenih bojazni,« je dejala 34-letnica in dodala, da slovenskim športnikom na temo varnosti v Sočiju ni bilo in najverjetneje niti ne bo rečeno kaj izrecnega.

Flander: Grožnje logičen stranski učinek kapitalizma in ruske politike

Pretirane zaskrbljenosti ni izrazil niti deskar Rok Flander. Svetovni prvak iz leta 2007 je z mislimi osredotočen predvsem na čim boljše predstave na igrah. »Iskreno povedano o tem niti nisem razmišljal. A zdi se mi, da so grožnje nek logičen stranski učinek kapitalizma in ruske politike in njenega obnašanja do tamkajšnjih nacij. Tam sem preživel kar nekaj časa, predvsem v tem kritičnem delu, saj tja hodim prosto deskati in sem zato seznanjen s tamkajšnjimi dogodki. Obstaja zelo velika verjetnost, da se bo zares kaj zgodilo,« je opozoril Flander, ki pa vseeno upa, da bo eden največjih športnih dogodkov minil brez incidentov.

Mušiča strah za družino

In kaj na vse skupaj porečejo hokejisti, ki jih čaka sploh prvi nastop nastop na olimpijskih igrah? Kapetan Olimpije in reprezentant Aleš Mušič se za svojo varnost sicer ne boji, je pa izrazil skrb glede obiskovalcev. »Bolj me je strah za turiste in mojo družino, ki me bo prišla gledat. Zaradi tega mi je malce neprijetno, a verjamem, da bo tam za vse dobro poskrbljeno. Vendarle grenak priokus ostaja. Da bi zaradi dodatnih skrbi kaj slabše nastopil, ne verjamem. Enako mislim tudi za ostale soigralce, za katere sem prepričan, da jih to ne bo oviralo pri njihovih predstavah,« je sklenil Mušič.