Cibulkova, 20. nosilka, se je v finale tovrstnega turnirja uvrstila prvič. "Saj še sama ne morem verjeti, da sem v finalu," je po zmagi dejala Slovakinja, ki je obenem priborila tudi prvi finale na turnirjih serije grand slam za svojo državo. "Tam bom skušala prav tako uživati, kot sem to počela tukaj prav na vseh tekmah," je še povedala.

Kitajka Li Na je proti kanadski najstnici začela sanjsko in v prvem nizu povedla že s 5:0. Bouchardova je v nadaljevanju vendarle pokazala več in poskrbela za zanimiv drugi niz. "Glede na svojo igro je na dobri poti, da postane prava zvezdnica," je mlado tekmico po dvoboju pohvalila Kitajka.

Pri moških prvi finalist Wawrinka

Švicar Stanislav Wawrinka je prvi finalist odprtega teniškega prvenstva Avstralije v Melbournu v moški konkurenci. V polfinalu je Wawrinka premagal Čeha Tomaša Berdycha v štirih nizih s 6:3, 6:7 (1), 7:6 (3), 7:6 (4).

"Enostavno ne vem, kaj naj rečem," so bile uvodne besede nekoliko zmedenega, a presrečnega 28-letnega teniškega igralca iz dežela sira in čokolade po polfinalni zmagi, ki je nato skromno dodal: "Nikoli si nisem mislil, da lahko zaigram v finalu turnirja za grand slam. Trdo delo se mi je obrestovalo, presrečen sem."

Wawrinka se je prvič v svoji poklicni karieri prebil do velikega finala enega od štirih največjih turnirjev na svetu. Na lanskem odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku mu je to preprečil Srb Novak Đoković, Švicar pa se mu je oddolžil na letošnjem uvodnem turnirju za grand slam in trikratnega zaporednega zmagovalca turnirja v Melbournu izločil v četrtfinalu.

Wawrinka, ki ima v svoji teniški biografiji tudi pet zmag na turnirjih ATP (dvakrat je slavil v Chennaiju, po enkrat pa v Umagu, Casablanci in Estorilu), je v današnjem polfinalu Berdycha po dokaj izenačeni predstavi ugnal po treh urah in 31 minutah.