V Detroitu je bil zmagovalec tekme znan šele v šestem krogu kazenskih strelov, ko je bil natančen Darren Helm, nato pa je domači vratar Jonas Gustavsson ustavil poskus Andrewa Shawa za domačo zmago.

"Naše vrste so nekoliko oslabljene, vendar pa je ekipa še vedno dovolj povezana in smo lahko znova pokazali dobro predstavo," se je po skalpu velikega Chicaga, trenutno drugega moštva lige, smejalo Patricku Eavesu.

Chicago je bolje začel tekmo, a je nazadnje doživel hladen tuš, čeprav je v rednem delu dvakrat vodil. Aktualni lastniki Stanleyjevega pokala so povedli z 2:0 že v prvih 11 minutah tekme, najprej je bil v deveti minuti dvoboja uspešen Marian Hossa, nato pa je v 11. minuti povišal še Andrew Shaw.

Detroit je odgovoril že v 12. minuti, ko je Tomaš Tatar zmanjšal na 1:2, nato pa je za izenačenje dobri dve minuti pred koncem prve tretjine poskrbel Eaves. Tudi v drugi tretjini so se nadaljevale izmenjave. V 26. minuti je Chicago povedel s 3:2 s golom Patricka Sharpa, a je že dobro minuto kasneje Kyle Quincey izenačil, v 32. minuti pa so domači prvič na tekmi povedli s 4:3. Chicago je v 46. minuti dvoboja vendarle izsilil podaljšek s 4:4 in z golom Markusa Krugerja.

Na preostalih tekmah je Philadelphia Flyers na domačem ledu izgubila proti ekipi Carolina Hurricanes z 2:3, Pittsburgh Penguins je bil s 5:1 boljši od Montreal Canadiens, Calgary Flames pa je s 3:2 odpravil Phoenix Coyotes.