Predstavniki klubov so na začetku sestanka predstavili pogled na dosedanji potek tekmovanja, s katerim so bili vsi zadovoljni. Poudarili so, da je takšno tekmovanje pozitivno za ekipe in lokalno skupnost ter da bodo sodelovali tudi v prihodnje. Tudi slovenska moštva so zadovoljna s tekmovanjem, večina pa jih je dodala, da bodo naredila vse, da bodo v novi sezoni še konkurenčnejša. Pri večini italijanskih moštev se je pojavilo le nekaj vprašanj v zvezi z igralnima dnevoma, saj bi si želeli igrati v petek in nedeljo (sedaj se igra ob sobotah in nedeljah, op. a.).

Skupno mnenje vseh klubov je, da ima tekmovanje še vedno veliko prostora za napredek, vsi pa se strinjajo tudi, da je možno na tekme privabiti še več navijačev.

Določili pravila za končnico

Predstavljena so bila tudi nekatera pravila za končnico. V primeru, da po rednem delu ni zmagovalca, sledi 20-minutni podaljšek. Če tudi po 80 minutah igre ni znan zmagovalec, pride do novega 20-minutnega podaljška, kjer pa pride do spremembe, saj bosta moštvi igrala le še s štirimi hokejisti na ledu.

Proti koncu sestanka so klubi okvirno sporočili, ali bodo v ligi INL igrali tudi v prihodnji sezoni. Od prisotnih predstavnikov so prav vsi potrdili, da nameravajo sodelovati tudi v sezoni 2014/15. Za pristop k ligi v prihodnji sezoni pa sta interes pokazala še dva avstrijska kluba.

Oblikovali so še dve kvalifikacijskih skupini (A in B), v katerih se bosta zmagovalca neposredno uvrstila v četrtfinale, drugouvrščena kluba pa bosta igrala dodatne kvalifikacije za izločilne boje za zadnje, osmo mesto. Zadnji krog drugega dela bo 23. februarja, končnica se bo začela 1. marca. V skupini A so Feldkirch, Team Jesenice, Merano, Triglav Kranj in Celje, v skupini B pa Bregenzerwald, Playboy Slavija, Kaltern, Maribor in MK Bled.