Fotografijo je objavil moskovski dopisnik BBC Steve Rosenberg, ta pa je hitro zaokrožila po spletu in dvignila precej prahu. Ob nenavaden izgled stranišč se je obregnil denimo tudi voditelj ruske opozicije Aleksej Navalnij, ki je ob tem dejal, da je bilo 50 milijard dolarjev res dobro porabljenih, pri čemer je imel v mislih skupni strošek iger, ki je rekorden v zgodovini olimpijskih iger.

Svetovna sramota - neprecenljivo

So pa nekateri ob tem takoj pomislili, da ne gre za napako, pač pa da so stranišča namenjena parom in se nemudoma spomnili spornega ruskega protigejevskega zakona. Ljubitelji priljubljenega spletnega omrežja so med drugim čivkali tudi v duhu reklame za Mastercard: dve stranišči - 28.000 rubljev, strošek medijskega središča 1,5 milijarde rubljev, svetovna sramota - neprecenljiva.

Biatlonski center v Sočiju je bil sicer dokončan že pred dvema letoma, zgradil ga je mogočni Gazprom. Čeprav so dvojna stranišča vseeno nekaj nenavadnega v evropskem delu Rusije, pa po navedbah nekaterih drugih ruskih novinarjev to na drugih koncih Rusije ni nič čudnega. Mnogi turisti se v Rusiji tudi čudijo ureditvi, da vse restavracije ali gostilnice nimajo ločenih stranišč za moške in ženske, pač pa vsi uporabljajo vse.