Kralji so izgubili že tretjič zapored, na drugi strani pa je Columbus postavil rekord s sedmo zaporedno zmago. Kralji so bili nemočni v igri z igralcem več, kar trikrat v prvi tretjini niso izkoristili dodatnega moža na ledeni ploskvi. Tudi v nadaljevanju so se vrstile zapravljene priložnosti, medtem ko so razpoloženi gostje nadaljevali v zmagovitem ritmu. Za domače, ki so s sedmo zaporedno zmago postavili nov rekord franšize, so se med strelce vpisali R.J. Umberger, ki je zadel dvakrat, ter Ryan Johansen, Nathan Horton in Artjom Anisimov.

»To je nekaj posebnega. Pride čas, ko rečeš, dovolj je porazov in upam, da bo to zdaj naša smer. Ekipa je v preteklosti imela nekaj slabih trenutkov, a vemo, da smo sposobni veliko več. Ne bomo se zadovoljili z dosedanjim nizom. Navijači zdaj spet uživajo in naredili bomo vse, da bodo še naprej zadovoljni,« je po zmagi dejal dvakratni strelec domačih Umberger, ki je bil v ekipi od leta 2008, ko se ji je pridružil, deležen mnogih porazov.

Precej bolj redkobeseden je bil trener kraljev Darryl Sutter: »Preprosto dobivamo preveč golov.« V vratih je bil namesto Johnatana Quicka, ki je tokrat praznoval 28. rojstni dan, Martin Jones. »Borili smo se in izenačili na 2:2. A nato je gol v nepravem trenutku spremenil potek tekme na slabše. Takrat se nam je podrlo,« pa je dejal Jones.

Kralji bodo zdaj gostovali pri vodilni ekipi lige Ahaneim Ducks, kjer bodo v noči na petek. V tej sezoni so kralji račke že premagali po kazenskih strelih s 3:2.

Tekma med Philadelphia Flyers in Carolina Hurricanes je bila zaradi sneženja prestavljena, v ostalih tekmah pa so New Jersey Devils s kar 7:1 premagali St. Louis Blues, Washington Capitals so z 0:2 izgubili proti Ottawa Senators, Dallas Stars so bili s 4:0 boljši od ekipe Minnesota Wild, Edmonton Oilers pa so z 1:2 izgubili proti Vancouver Canucks.

V sosedskem derbiju so New York Rangers s 3:5 klonili proti New York Islanders, Buffalo Sabres so morali s 3:4 priznati premoč Florida Panthers, Colorado Avalanche so z 2:5 izgubili proti Toronto Maple Leafs, Anaheim Ducks pa z 2:3 proti Winnipeg Jets.