PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Afriški pokal

Burundi-DR Kongo
2
Razlike na tem prvenstvu so zelo majhne, vendar pa mislim, da je imel Burundi do sedaj dokaj lahek razpored in jih bo DR Kongo v zadnjem krogu postavil na realna tla. Proti Mavretaniji so se Burundijci rešili v zadnjih minutah, tako da so se po sreči znašli celo na prvem mestu v skupini, toda za konec jih čaka najtežja tekma, kjer bo nasprotnik verjetno večji del tekme na njihovi polovici. Večina nogometašev Konga sestavlja enega izmed uglednejših afriških klubov Mazembe in upam, da bodo to pokazali tudi na igrišču. Burundi je pač še zmeraj nogometni eksot - nikdar na afriškem pokalu nacij, kaj šele na svetovnem prvenstvu.

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Čile-Kostarika
1
Marsikdo bi lahko pomislil, da bo Čile brez evropskih zvezdnikov doma v Coquimbu šibkejši, sam pa sem mnenja, da se čisto vsi igralci na spisku dobro zavedajo, da je tole njihova avdicija za nastop na SP, zato bodo garali kot mule in mislim, da lahko pričakujemo kar suvereno zmago domačih. Čile je v letu 2013 na domačih tleh dobil vseh sedem odigranih tekem, Kostarika pa je v minulih kvalifikacijah na gostovanjih od 18 točk vzela le 3.

Nogomet - Španija - Pokal

Real Sociedad-Racing Sant./2,5/
2
Racing iz Santanderja je letošnje presenečenje pokala, se bo pa njihova pot verjetno zataknila na Anoeti, kjer jih bodo Baski napadli z vsemi razpoložljivimi silami, saj jim pokal veliko pomeni. Verjetno se bodo gostje predvsem trudili vzpostaviti čim boljšo iztočnico pred povratno tekmo doma, Sociedad pa doma ne zna igrati drugače kot napadalno, zato golov ne bi smelo manjkati. Napoved: 3-1!

Košarka - Mednarodni - Evropokal

Hapoel Jeruza-Budivelnik/+5,5/
1
Izraelci imajo pred tretjim krogom v žepu dve zmagi, drugo so prejšnji teden zabeležili po precej gladkem "valjanju" Banvita. V domači dvorani so letos suvereni, saj so izgubili le eno tekmo v sezoni, pa še to na uvodu, ko jih je presenetil Maccabi Ashdod.

Tenis - ATP - Melbourne

Berdych T./+1,5/-Wawrinka S.
2
Stan se je proti Noletu, pa tudi že pred tem, pokazal za neverjetnega mentalnega trusta. Čim je bila izmenjava daljša od 10 udarcev, je človek dobil občutek, da je Švicarju nemogoče "podtakniti" udarec, ki mu ne bi bil kos s še boljšim odgovorom. Imejte v mislih, da Wawrinka letos sploh še ni izgubil dvoboja in da v medsebojnih obračunih s Čehom vodi 8-5 (v letu 2013 pa s 3-1). Mislim, da za zmago ne bo potreboval več kot 4 nize.