PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Carling pokal

West Ham - Manch City
2

City je v izjemni formi, v tem polfinalnem paru pa je že na prvi tekmi odločil potnika v finale, ko je zmagal s kar 6:0. Čeprav bo danes Pellegrini zagotovo na igrišče poslal nekaj rezervistov, gre v močnem moštvu Cityja še vedno za zelo kakovostne nogometaše, ki bodo motivirani, da čim bolje izkoristijo ponujeno priložnost. Domači bodo prav tako verjetno poskusili na tej tekmi potrošiti čim manj moči, saj se morajo osredotočiti na premier ligo, kjer jim gre porazno in jim grozi celo nenadejan izpad v drugo ligo, kar bi bila prava katastrofa, zato verjetno nihče v klubu ta trenutek ne razmišlja o tej »nepotrebni« tekmi s prvim favoritom za naslov angleškega prvaka, ki melje vse pred seboj.

Nogomet - Španija – Pokal

Espanyol - Real (M)
2

Real je v odlični formi, zadetka pa ni prejel že šest tekem. Ancelotti bo verjetno že na prvi tekmi zahteval zmago, da bo lahko na povratni tekmi doma Real igral bolj sproščeno. Če je Real Espanyol pred dnevi v gosteh ugnal v prvenstvu, ga bo verjetno tudi v pokalu, ko bo pri domačih kdo od nosilcev igre dobil nekaj počitka.

Košarka - Mednarodni – Evropokal

Valencia - Z.Gora
1

Valencia blesti v španskem prvenstvu, kjer je z le dvema porazoma druga, nekoliko slabše pa ji gre letos predvsem na gostovanjih v evropskem pokalu, kjer se je morala že v prvem delu precej potruditi za napredovanje, dvakrat pa jo je ugnala celo Olimpija. Po porazu na prvi tekmi drugega dela proti Uniksu se Španci zavedajo, da je tokrat zmaga nujna. Verjetno jo bodo dosegli brez težav.

Rokomet - Mednarodni – EP

Rusija - Hrvaška
2

Hrvati po porazu proti Franciji do konca drugega dela več ne smejo izgubiti točke, če želijo priti v polfinale. Proti Rusom ne bi smeli imeti preveč težav, saj so vzhodnjaki na tem prvenstvu precej povprečni, izgubili pa so vse tekme razen proti Srbiji, ki jim je prinesla uvrstitev v drugi del, zato so že obsojeni na največ 9. mesto, torej verjetno niti niso več toliko motivirani, da bi se po robu postavili »kavbojem«.

Hokej - ZDA – NHL

Anaheim - Winnipeg Jets
1

Anaheim melje vse pred seboj, saj je dobil 19 od zadnjih 21 tekem, kar mu je seveda prineslo prvo mesto.  Racmani bodo verjetno nadaljevali z zbiranjem točk tudi proti šesti najslabši ekipi lige, ki je sicer dobila zadnje tri tekme, a takšna serija realno gledano ne more več dolgo trajati, predvsem pa bo težko priti do točke na gostovanju pri ekipi, ki je na dosedanjih 22 domačih tekmah zmagala 20-krat, ostali dve tekmi pa izgubila po podaljšku.