V Seattlu so bolje začeli gosti, ki so po prvem polčasu vodili z 10:3. V drugem pa so domači dosegli 20, gosti pa le še sedem točk, tako da so Seahawks na koncu le upravičili vlogo papirnatega favorita.

"Neverjetno lepi občutki te prevevajo, ko vidiš, da se je vse delo, vsa jutra, vse noči, vse uteži, obrestovali," je po tekmi povedal Malcom Smith, ki je 22 sekund pred koncem v končni coni prestregel podajo podajalca gostov Colina Kaepernicka in tako zapečatil usodo San Francisca.

Peyton Manning popeljal Denver na Super Bowl

Na prvi polfinalni tekmi pa je bil Denverjev napad prevelika ovira za morebiten uspeh New Englanda, ki je enega ključnih udarcev doživel, ko se je poškodoval pomemben član obrambe Aqib Talib. Po tem so se bolj razživeli sprejemalci domačih Demaryius Thomas, Wes Welker in Eric Decker, svoje je dodal tudi "tight-end" Julius Thomas.

Vse skupaj je izvrstno vodil izkušeni podajalec Peyton Manning, ki je zbral 400 jardov in podal za dva zadetka. "To je moja 16. sezona v NFL, igral pa bom na tretjem Super Bowlu. Vem, kako težko je proti do tega," je povedal Manning, ki bo v začetku februarja skušal osvojiti svoj drugi prstan zmagovalca lige.