Poljskim rokometašem je v prvi tekmi dneva uspel nov čudež, saj so za gol presenetljivo premagali Beloruse in z zmago ostali v igri za polfinale. Mariusz Jurkiewicz, ki je danes dosegel osem zadetkov, in soigralci so že v prem delu EP pripravili presenečenje in se z zmago nad Rusi (24:22) uvrstili v drugi del prvenstva, danes pa so ugnali še Beloruse, ki so dve minuti in pol pred koncem še vodili za tri (30:27).

V končnici tekme je sledila prava drama, v kateri so Poljaki pripravili neverjeten preobrat z dvema zadetkoma v zadnji minuti; najprej je Patryk Kuhszynscky izenačil na 30:30, gol za zmago pa je dosegel Jurkiewicz. Pri beloruski vrsti je bil prvi strelec ekipe nekdanji zvezdnik Celja Pivovarne Laško in slovenski reprezentant Sergej Rutenka, ki je dosegel devet golov.

Švedi so tekmo proti Rusom slabo začeli in zaostajali s 6:7; nato pa so v sedmih minutah prišli do vodstva s 13:8 in videti je bilo, da njihova zmaga ni ogrožena. Toda Rusi se niso predali, lovili so tekmece in v 54. minuti celo povedli s 26:25. Nazadnje pa so se Švedi le zbrali, končali 13 minut suše pri golih in zmagali. Johan Jakobsson je za Švedsko zadel sedemkrat, Konstantin Igropulo pa je za zbornajo komando dosegel 11 golov.

V večerni tekmi so si Francozi praktično že zagotovili polfinale. Pot do zmage proti Hrvaški sta tlakovala Michael Guigou in Nikola Karabatić s po sedmimi goli, vratar Thierry Omeyer pa se je razigral v drugem polčasu in imel takrat deset obramb. Pri Hrvaški pa je najboljši igralec Marko Kopljar prav tako dosegel sedem zadetkov, a vse v prvem polčasu.