Gregorinova je potožila, da so ji stopničke odnesle hitrejše tekačice. »Do tretjega strelskega postanka sem tekla v družbi hitrejših (zmagovalke Andreje Henkel in Finke Kaise Makarainen, op.p.), ritem je bil malce prehiter, kar se je poznalo pri streljanju. Dobro, da se kljub trem zgrešenim tarčam nisem zmedla in potem zadela vse,« je Gregorinova nizala okoliščine dosežka zime. Od zmagovalnega odra je bila kot sedma najhitrejša v smučini in druga najhitrejša strelka tekme oddaljena 40 sekund, kar v prevodu pomeni kazenski krog in pol. S šestim mestom je nekako preprečila, da bi se ponovila sezona 2009, ko je glede na skupno že 48 tovrstnih dosežkov imela najskromnejšo bero v zadnjih dveh olimpijskih ciklusih. Verjetno pa ne bi imela nič proti, če bi se ponovila, saj ji je edini preboj med najboljših deset uspel na svetovnem prvenstvu v Koreji in domov je z vzhoda prinesla srebrno kolajno.

Jakov Fak je plačal davek zaradi šibkega zdravja in izčrpanosti. »Manjkalo mi energije in moči. Največje težave so se pokazale pri streljanju stoje. Nisem se zmogel zbranosti kot v Ruhpoldingu (drugo mesto za Svendsenom, op. p.). Druga zaporedna tekma je očitno pustila preveč posledic,« je tožil. Kljub temu ni želel pokazati usmiljenja, da bi morali za nedeljsko štafetno tekmo pripeljali rezervista Lenarta Oblaka. »Z veseljem bom opravil dolžnost,« je zatrdil srčno in v nedeljo zjutraj na veliko veselje šefov že pribil, da se mu apetit povečuje. Žal pa, potem ko so žensko štafetno tekmo po tretjini zaradi pregoste megle odpovedali, kljub trudu biatlonca iz Mrkopalja četverica ni zmogla več kot do 14. mesta. Že v prvih dveh predajah sta bila Peter Dokl in Janez Marič pet minut za vodilnimi, daleč od možnosti, da bi ponovila spodbudno sedmo mesto iz Ruhpoldinga. Klemena Bauerja, ki se je zaradi nastopa štafete odpovedal zasledovalni tekmi in hranil moči, so sodniki zaradi kroga zaostanka celo predčasno ustavili.

Trener Uroš Velepec razočaranja po zadnji predolimpijski preizkušnji ni skrival. »Pet minut za najboljšimi pošiljati na progo Jakova, za katerega bi bil koristnejši počitek, nima posebnega učinka. Dva moža ne moreta toliko popraviti, kot lahko dva pokvarita,« je bil jezen Velepec, ki je za petega moža, kolikor je izborjena mednarodna kvota za nastop v Sočiju, predlagal Simona Kočevarja, člana SK Lož na Notranjskem. Prav na morebitna odstopljena mesta drugih iz prej priborjene ženske mednarodne kvote pa še željno čakajo za Andrejo Mali in mešano štafeto. Kamničanka je z 29. mestom na zasledovanju (pet uvrstitev med trideseterico v sezoni) in prvo predajo kasneje razveljavljene štafetne tekme z vsemi zadetimi tarčami dokazala, da bi si po športni plati zaslužila četrte ZOI. Za zdaj so eno mesto v biatlonski družini sprostile le Kanadčanke, a to gre verjetno za Andoro (Laure Solie). Pišejo, da bodo na OI poslali namesto petih le štiri Švedinje, saj je Stroemstedtova kot najboljša 53. v svetovnem pokalu. Kvote za nastop na igrah očitno darujejo le redki.