Trener Ivo Jan v petek res ni bil zadovoljen z začetkom obračuna v sejemski dvorani. Svoje varovance je opozarjal, da morajo bolje odpreti dvoboj z Gradcem, kar se je tudi uresničilo. Olimpija je bila v prvih dvajsetih minutah organizirano in disciplinirano moštvo. Spodbuden vstop v tekmo je nadgradil Gal Koren s svojim prvencem na tivolskem ledu, pri čemer pa se Ljubljančani niso želeli ustaviti. Vztrajno so stopnjevali ritem, a bili zaradi neučinkovitosti na trnih, saj jim je Gradec vselej dihal za ovratnik. Ob padcu zbranosti v drugi tretjini je hitro sledila streznitev, da so se gledalci že začeli spraševati, ali se bo v Tivoliju spet ponovil že večkrat videni scenarij, ko Olimpija po dobrem začetku popusti in ostane brez točk. Skrbela jih je tudi forma vratarja Jerryja Kuhna, ki mu je plošček že na drugi tekmi zapored ob neuspešnem lovljenju poceni ušel za hrbet.

A Ljubljančani so že takoj na začetku zadnjega dela uprizorili zasuk in po dveh golih v razmiku šestnajstih sekund spet vodili. Do zadnjega piska sirene so se postavili v obrambno držo in zdržali vse napade tekmeca, ki je poskušal tudi brez vratarja, a prejel še četrti gol v prazno mrežo. Trener Ivo Jan si je oddahnil po prvi zmagi v kvalifikacijah za končnico, ki pa za zdaj res ne pomeni še nič. Ljubljanski hokejisti bi morali za uresničitev tekmovalnih ciljev kajpak zmagovati v seriji. Nov izziv se jim bo ponudil ob koncu tedna, ko bodo gostovali v Innsbrucku, nato pa doma odigrali obračun z Dornbirnom.

»Po nekoliko slabši predstavi v Celovcu in prepričljivem porazu smo proti Gradcu začeli povsem drugače. Fantje so izvajali vse stvari tako, kot smo se dogovorili. Odlično smo zapirali sredino igrišča, zaradi česar smo si priigrali toliko priložnosti za zadetek. Druga tretjina je bila malce slabša, igralci so bili nervozni, preveč smo se ukvarjali s sodniki in z igro nasprotnika. Veseli me, da smo v zadnjem delu pokazali zrelost in spet igrali tako, kot znamo,« je rekel Ivo Jan.

EBEL, 2. krog drugega dela, zgornji dom: Znojmo – Dunaj 2:3 po kazenskih strelih (1:1, 0:0, 1:1, 0:0), Beljak – Salzburg 2:3 (0:1, 0:2, 2:0), Bolzano – Linz 0:1 (0:1, 0:0, 0:0), vrstni red: Dunaj 8, Salzburg in Linz po 5, Znojmo in Bolzano po 3, Beljak 0, spodnji dom: Olimpija – Gradec 4:2 (1:0, 0:2, 3:0, gledalcev 1000; 1:0 Koren 2, 1:1 Labelle 24, 1:2 Soares 30, 2:2 MaCaulay 41/PP1, 3:2 Koren 41, 4:2 Mušič 60/EN), Alba – Dornbirn 3:1 (1:0, 1:0, 1:1), Innsbruck – KAC 4:3 (1:0, 3:2, 0:1), vrstni red: KAC 6, Alba in Dornbirn po 5, Olimpija, Innsbruck in Gradec po 2. Pari prihodnjega kroga, petek ob 19.15: Innsbruck – Olimpija, Dornbirn – Gradec, KAC – Alba, Znojmo – Beljak, Dunaj – Bolzano, Linz – Salzburg.