Odločilni del sezone, v katerem bodo zeleno-beli skušali rešiti, kar je še moč rešiti, se za ljubljanski klub ni začel najbolje. V skupino, iz katere se bosta le prvi in drugi uvrstila v končnico, kot 12. iz rednega dela niso prinesli nobene dodatne točke, prvi dvoboj v Celovcu pa so izgubili z 2:5. Zato je bil današnji prvi obračun na domačem terenu še pomembnejši, v goste je prišel Gradec, v prvem krogu je izgubil doma z madžarsko Sapo. V obračunu ranjenih levov so nazadnje, kljub zaostanku po dveh tretjinah, borbeni domači hokejisti prišli do zmage in zelo pomembnih točk.

Začetek ni bil slab, saj so domači že prvi pravi napad kronali z zadetkom. Gal Koren je z natančnim strelom premagal Dannyja Sabourina. Po zadetku so imeli domači še nekaj priložnosti, najlepšo Aleš Mušič v deseti minuti, ko je ob igralcu manj pobegnil v protinapad in zadel vratnico.

V drugi tretjini so zadevali gostje, ki so sicer zaigrali precej grobo in domačim ponudili tri priložnosti za zadetek z igralcem več. Zmaji jih niso izkoristili, zato pa je najprej izenačil Olivier Labelle, pozneje pa je Jerryju Kuhnu plošček po strelu Joshue Soaresa ušel iz rokavice in končal v mreži.

A zaostanek po dveh tretjinah domačih ni zmedel. V zadnji del so stopili odločno, potem pa v 41. minuti v pičlih 16 sekundah zrežirali preobrat. Najprej je številčno prednost končno izkoristil Kenneth Macaulay, njegov strel z modre črte je presenetil obrambo in vratarja gostov. Gradcu nato ni uspelo izpeljati napada, do ploščka so takoj prišli zmaji, po natančni podaji pred gol pa je Koren spretno preigral Sabourina za novo vodstvo. Toda gostje se še zdaleč niso predali; na vsak način so skušali spet priti v igro in so domače stisnili pred njihov gol. Nekaj minut pred koncem so tudi zadeli, a so sodniki gol razveljavili zaradi prekrška nad Kuhnom in premaknjenih vrat. Ob koncu so gostje skušali izid spremeniti še z igro brez vratarja, kar pa so domači izkoristili in nekaj sekund pred sireno postavili končni izid 4:2.

V tretjem krogu bodo Ljubljančani v petek gostovali v Innsbrucku.