Slovenska četverica je tekmo slabo začela. Peter Dokl je po zgrešenem strelu za vodilnimi zaostajal že tri minute in bil 21., enkrat si je tribune iz kazenskega kroga ogledal tudi Janez Marič, ki je sicer pridobil dve mesti, a je razlika narasla že na dobrih pet minut. Pozneje je Jakov Fak sicer nekaj sekund znižal zaostanek za najboljšimi in štafeto pripeljal na 14. mesto. Klemen Bauer je mesto obdržal, bil tudi že pred Ukrajincem na 13. mestu, a so ga vodilni po zadnjem streljanju ujeli in Slovenija je osvojila skromno 14. mesto.

"Res smo napovedali bistveno boljšo uvrstitev, ki smo jo realno zmožni, vendar nismo imeli dneva ali pa posamezniki niso bili dovolj razpoloženi. S sedmim mestom pred tednom dni smo pokazali, da znamo in zmoremo in da morajo tudi na olimpijskih igrah računati z nami. Tudi sam bi raje videl, da bi se že danes spet potegovali za višje uvrstitve. Vseeno sem ponosen na svoje sotekmovalce, ker vem, da so se v tem trenutku maksimalno potrudili. Sam sem dal vse od sebe in upam, da se je to vsaj malo poznalo pri končnem rezultatu. Videti je, da se moje stanje izboljšuje, saj sem imel zjutraj prvič spet dokaj normalen apetit in tudi fizična moč se vrača," je povedal Fak.

Manj zadovoljen je bil glavni trener Uroš Velepec: "Tak nastop bi bilo potrebno čim prej pozabiti, saj sta prva tekmovalca pridelala naprej tri in nato še dve minuti zaostanka. Pet minut za najboljšimi pošiljati na progo Jakova, za katerega bi bilo sicer bolje, da bi počival glede na dogodke izpred nekaj dni, res nima posebnega učinka. Za dosego osmega mesta bi potrebovali manj kot tri minute zaostanka, kar je ta ekipa definitivno sposobna, vendar dva moža ne moreta toliko popraviti, kot lahko dva pokvarita, če jima ne steče. S trenerjem Kosom bova vztrajala, da se takšne napake ne dogajajo več. Seveda sta tako Jakov kot Klemen, ki je bil tekaško razpoložen, opravila skladno s pričakovanji in edina zmanjševala zaostanek za najboljšimi."

Današnjo žensko tekmo so prireditelji zaradi goste medle v drugi menjavi prekinili.