Prireditelji današnje tekme so prvo serijo po štirih tekmovalcih zaradi težav z zaletno smučino odpovedali in start tekme prestavili za pol ure, nato pa so sledile še številne prekinitve. V prvi seriji je nastopilo tudi sedem slovenskih skakalcev in vsi so se borili s slabimi razmerami; najbolje je z njimi opravil Prevc, ki je po odpovedi finala prišel do svojih sedmih posamičnih stopničk v karieri.

Tomaž Naglič (116,3 točke) je z osmim mestom dosegel uspeh kariere v svetovnem pokalu, do točk pa sta prišla še Jurij Tepeš (103,3) s 25. in Jaka Hvala (95,9) s 30. mestom. Jernej Damjan (95,5) je končal na 31., Rok Justin (90,7) pa na 36. mestu.

Janus: Treba je bilo imeti kanček športne sreče

"Tekma je bila zelo težka, za nas izjemno utrujajoča, a smo to pričakovali in že vnaprej vedeli, da bo nekako na meji regularnosti. Na koncu koncev se je za nas še lepo iztekla z novimi stopničkami Petra Prevca in uspehom kariere Tomaža Nagliča, ki je končal na osmem mestu," je povedal glavni trener slovenske reprezentance Goran Janus in dodal, da je bila danes športna sreča tista, ki je krojila usodo številnim skakalcem.

"Drugi naši fantje v teh razmerah bistveno več niso mogli storiti, treba je bilo imeti kanček športne sreče. O tehniki danes ne bi govoril," je še dejal Janus. Najslabše razmere med vsemi tekmovalci je imel Robert Kranjec (69,8), ki je končal na 47. mestu, a žirija tekmovanja ni odreagirala. Je pa ukrepala nekoliko pozneje, ko sta se zmagovalcu novoletne turneje Avstrijcu Thomasu Diethartu in Nemcu Andreasu Wellingerju nastopa prav tako ponesrečila.

Žirija jima je dovolila, da skoka ponovita po vodilnem v svetovnem pokalu, Poljaku Kamilu Stochu (108,2), ki je prav tako lahko čakal na boljše razmere, da je imel na koncu kar deset točk odbitka. Tudi te razmere pa mu niso pomagale, saj je tekmo končal na 17. mestu. Še enkrat sta nastopila tako Diethart (84) kot Wellinger (35,9), a oba v slabih razmerah, še slabših kot v prvo, pristala pri repu na 43. oziroma na 50. mestu. "Gre za to, da je bilo takrat precej več dežja in so hitrosti drastično padle prav pri teh dveh tekmovalcih. Vendar so bile ob ponovitvi še slabše," je odločitev žirije komentiral Janus.

Prevc skočil na tretje mesto

Prevc pa je na skakalnici Wielka Krokiew pokazal še en dober dober nastop in prišel do novih stopničk svetovnega pokala. Poleg tega se je v skupnem seštevku pokala povzpel na tretje mesto s 632 točkami. Vodstvo je zadržal Stoch (721 točk), drugi je Avstrijec Gregor Schlierenzauer (670), ki je bil danes 12. "Celotna mini poljska turneja je bila uspešna. Pomembno je, da Peter drži stik z vrhom, v soboto smo dosegli nov lep ekipni uspeh. Mislim, da moramo na tem graditi naprej," je dodal Janus.

Sezona svetovnega pokala se bo nadaljevala prihodnji konec tedna s tekmami v japonskem Saporu. Janus bo v deželo vzhajajočega sonca odpeljal vse štiri junake sobotne ekipne tekme v Zakopanah, ko so se Tepeš, Damjan, Kranjec in Prevc povzpeli na najvišjo stopničko, ter Nagliča, ki je bil danes osmi, v Saporu pa bosta počakala Robert Hrgota in Nejc Dežman, ki sta ta konec tedna dobro nastopala na tekmah celinskega pokala.