V sredo bo najprej trening smuka, v četrtek superveleslalom, v petek pa še smuk, obakrat namesto odpadlih tekem ta teden v Cortini. Namesto odpovedanih tekem v Garmisch-Partenkirchnu bosta v sobota še smuk in v nedeljo superveleslalom.

Program tekem v Cortini d'Ampezzo:

- sreda, 22. 1.: 10.30 trening smuka

- četrtek, 23. 1.: 10.15 superveleslalom (namesto odpadle tekme v Cortini)

- petek, 24. 1.: 10.15 smuk (namesto odpadle tekme v Cortini)

- sobota, 25. 1.: 10.15 smuk (namesto odpadle tekme v Garmischu)

- nedelja, 26. 1.: 12.00 superveleslalom (namesto odpadle tekme v Garmischu).

Odpovedani tudi tekmi za moške

Mednarodna smučarska zveza je sporočila, da je morala zaradi pretoplega vremena, ki so preprečile pripravo proge, odpovedati tudi tekmi alpskih smučarjev v nemškem Garmisch-Partenkirchnu.

Mednarodna smučarska zveza je sporočila, da bo švicarski St. Moritz nadomestil tekmi svetovnega pokala v nemškem Garmisch-Partenkirchnu. Tam so morali tekmi 1. in 2. februarja zaradi pretoplega vremena odpovedati tekmi alpskih smučarjev v smuku in veleslalomu.

St. Moritz bo tako gostil zadnji moški tekmi svetovnega pokala pred zimskimi olimpijskimi igrami v Sočiju.

Spored tekem v St. Moritzu:

- sobota, 1. februarja: 11.45 smuk

- nedelja, 2. februarja: 10.30/13.30 veleslalom.

Ni pa še znano, kje bosta nadomestni tekmi z mariborske zlate lisice. Slalom in veleslalom za svetovni pokal alpskih smučarjev so morali na Pohorju zaradi pomanjkanja snega odpovedati. Zdaj prirediteljem ostane le še upanje, da bo tekmovanje morda prevzela Kranjska Gora, vendar tudi tam v teh dež še dodatno krči že tako tanko snežno odejo.