Los Angeles je povedel z zadetkom Mika Richardsa v 30. minuti tekme, a je že 41 sekund kasneje izenačil Henrik Zetterberg. Nato je za novo vodstvo gostujočega moštva poskrbel Jeff Carter nekaj več kot dve minuti pred koncem. Vendar pa je domače moštva v izdihljajih tekme, 26 sekund pred koncem, poskrbelo za podaljšek z zadetkom Niklasa Kronwalla. Pri kazenskih strelih pa se je izkazal domači vratar, ki je zaustavil vse tri poskuse kraljev.

Tekma na meji regularnosti

Los Angeles s 64 točkami ostaja na šestem mestu zahodne konference ter ima 15 točk manj od vodilnega Anaheima. Kralje zdaj čaka še gostovanje v Bostonu, Columbusu in Anaheimu. Slednji je na gostovanju premagal St. Louis Blues s 3:2.

Tekma v Detroitu je minila na meji regularnosti. Izkazalo se je, da sodniki ne bi smeli priznati zadnjega gola v rednem delu tekme. Po tekmi je še strelec zadnjega zadetka Kronwall priznal, da zadetek ne bi smel obveljati. Kronwall je silovito sprožil, plošček se je najprej odbil od palice Jarreta Stolla v zaščitno mrežo visoko pod strop dvorane, po tem pa z velike višine zadel vratarja Jonathana Quicka v hrbet ter nato pristal v mreži. »Zadetek ne bi smel veljati, a smo darilo sodnikov sprejeli,« je dejal Šved. Detroit se je po dveh porazih vendarle veselil zmage ter v vzhodni konferenci na devetem mestu ostaja v boju za mesta v končnici.

»Sodniki zamižali na obe očesi«

V vrsti Los Angelesa so bili upravičeno jezni: »Kaj takega se ne bi smelo zgoditi, to je sramota za ligo. Tako bi govoril tudi, če bi se mi okoristili s takšnim bizarnim zadetkom,« je bil jezen strateg kraljev Darryl Sutter. Kralji so želeli vložiti uradni protest, vendar pa sodniki niso prekinili igre. Povsem obupan je bil Drew Doughty: »Sodniki so zamižali na obe očesi. Morali biti dobiti obe točki. Kaj takšnega še nikoli nisem videl, o tem sem prepričan.«