Fabjanova po številnih težav z zdravjem na današnji preizkušnji na Poljskem ni pričakovala vrhunskih izidov, na koncu pa se je povzpela na stopničke. V četrtfinalu in polfinalu je delovala zelo suvereno, v velikem finalu pa je po začetni zadržanosti in tekom v ozadju v ciljni ravnini dobro izkoristila padec Američanke Jessice Diggins in Švicarke Laurien Van Der Graaff ter pritekla v cilj na tretjem mestu.

"V kvalifikacijah je bila proga polna vode, v izločilnih bojih pa se je shladilo, naredil se je beton. V finalu sem imela malce sreče, upam, da sem si z današnjim tretjim mestom tudi pritekla nastop na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju," je po tekmi dejala Fabjanova.

Razingerjeva je po 11. času v kvalifikacijah startala v prvi četrtfinalni skupini in se kmalu zapletla s sotekmovalko ter padla ter izgubila upanje za preboj naprej. Višnarjeva je v drugi četrtfinalni skupini za las zgrešila uvrstitev v polfinale, Jezerškova pa se ni uvrstila v izločilne boje.

Na moški sprinterski tekmi je zmagal Kanadčan Alex Harvey, drugi je bil Nemec Josef Wenzl, tretji pa Francoz Baptiste Gross. Na današnji tekmi sta nastopila tudi dva slovenska tekača: Boštjan Klavžar je osvojil 32., Luka Gostinčar pa 48. mesto.