Drugo mesto je osvojil Francoz Jean Guillaume Beatrix, tretji pa je bil Norvežan Henrik L'Abee-Lund, ki se je na tekmo podal kot deseti. Veliko presenečenje pa je v zaključku tekme zapravil Norvežan Ole Einar Bjoerndalen, ki je začel šele kot 20., na zadnjem merjenju vmesnega časa je bil še drugi, v končnici pa je moral predse spustiti mlajše tekmece.

Fak je bil podobno kot pred tem na ženski tekmi Teja Gregorin celo v boju za stopničke. Po dveh strelskih ničlah je bil na polovici tekme na četrtem mestu, na prvem streljanju stoje pa je dvakrat zavil v kazenski krog in zapravil visoko uvrstitev.

"Po vseh težavah v zadnjih dneh mi manjka energije in moči za boljše nastope. Poskušal sem paziti, da se ne bi po nepotrebnem preveč naprezal pred streliščem, izkoriščal sem zavetrje sotekmovalcev in kontroliral ritem prihodov do streljanja. Resda pa so se prave težave začele v položaju stoje, kjer sem bil manj zbran kot recimo v Ruhpoldingu pred tednom in sem posledično tudi več tarč zgrešil, kar je še najbolj vplivalo na rezultat. Predvsem tretje streljanje mi je šlo zelo težko od rok, premeščal sem se, se poskušal umiriti, a več kot treh zadetih tarč nisem spravil skupaj. Tudi včerajšnja tekma je prav gotovo pustila nekaj posledic, saj se že pred tem nisem hitro regeneriral, sedaj pa gre vse še počasneje," so bili za Faka glavni razlogi, da ni mogel tekme končati v ospredju.

V nedeljo bo na sporedu moška štafetna tekma, ki se bo pričela ob 14.15. Slovenske barve bodo zastopali Peter Dokl, Janez Marič, Jakov Fak in Klemen Bauer.