Zmagala je 36-letna Nemka Andrea Henkel, ki je ob 22. zmagi v karieri zadela vseh 20 tarč, v končnici pa je obdržala minimalno prednost pred Belorusinjo Nadježdo Skardino, ki je strelski del tekmovanja prav tako opravila brezhibno. Kljub trem kazenskim krogom si je tretje mesto priborila norveška veteranka Tora Berger, ki je na zadnjih dve mestih pridobila dve mesti.

Najboljša slovenska tekmovalka je bila na polovici po dveh strelskih ničlah celo četrta, a je bila na tretjem streljanju nenatančna kar trikrat, z odličnim finišem pa je Gregorinova prišla do šestega mesta in podelitve priznanj najboljšim, na kateri v biatlonu sodeluje najhitrejša šesterica.

Posebej dobro je Gregorinova na olimpijski generalki pred Sočijem tekla v zadnjem krogu, kjer je pridobila dve mesti. "Izpolnila sem svoj prioritetni cilj za tekme v Anterselvi, torej uvrstitev med deseterico. Veseli me, da se forma pred bližajočimi olimpijskimi igrami konstantno vzpenja. Tudi tekaško sem se zelo dobro počutila, s perfektno pripravljenimi smučmi pa so bili hitri tudi zadnji kilometri. Le krog pred tretjim streljanem je bil v družbi močnih tekačic morda malenkost prehiter zame, kar se je poznalo kasneje na strelišču. Kljub trem zgrešenim tarčam se nisem zmedla in sem v ritmu streljala naprej, zaradi tega pa je bila želja za popolno streljanje na zadnjem postanku še toliko večja. Čutila sem, da bo šlo na koncu vse v redu. Močno sem si želela udeležbo na podelitvi cvetja, zato sem si rekla, da moram dati res vse od sebe. V celoti je bil to moj najboljši letošnji nastop, če odštejem tri zgrešene tarče pa celo popoln. Upam, da bom to raven obdržala ali jo celo še malenkost nadgradila do olimpijskih iger," so bile besede Gregorinove v ciljnem prostoru.

Nove točke si je z 29. mestom pritekla tudi Andreja Mali, ki je brezhibno streljala leže, stoje pa po enkrat zavila v kazenski krog. Anja Eržen je bila 50. Omenjeni slovenski trojici se bo v nedeljo na štafetni tekmi pridružila še mladinka Urška Poje.