Zmaji so tekmovanje danes nadaljevali tam, kjer so ga v nedeljo končali v 44. krogu: s tekmo proti Celovčanom (zadnjo "domačo" so igrali v sklopu ledenega festivala v Sarajevu in izgubili po podaljšku z 1:2), najuspešnejšemu avstrijskem klubu, ki je tudi aktualni prvak lige. A v prvem delu sezone je imel koroški klub obilo težav s poškodbami in zato tudi rezultati niso bili takšni, kot so pričakovali. Kljub temu se Ljubljančani na pot niso podali z belimi zastavami, imeli pa so tudi lep spomin na zadnjo tekmo na Koroškem, ko so slavili po kazenskih strelih.

Začetek je bil spodbuden, saj so gostje v tretji minuti izpeljali hiter protinapad. S strelom ga je končal Miha Verlič, domači vratar Rene Swette pa je preprečil vodstvo. Sredi prvi tretjine je po 23 sekundah igre z igralcem več domačih sodniška četverica na čelu z Igorjem Dremljem gnečo pred ljubljanskim golom ocenila kot dvominutno kazen vratarju Jerryju Kuhnu, čeprav so pri tem domači stali v vratarjevem prostoru. Prednost 97 sekund z dvema igralcema več so domači izkoristili in kapetan Koch je popeljal Celovec v vodstvo. Po golu za 1:0, ko so imeli domači spet igralca več, je imel lepo priložnost za izenačenje Andrej Hebar, ki je bil sam pred Swetettom, a je slednji ostal nepremagan.

Pred koncem prvega dela je bila za goste sporna še ena situacija, domači so zrušili Kena Ograjenška, sodniki pa se niso oglasili, le nekaj sekund zatem je napako storil še Kuhn: po nepotrebnem je lovil visok plošček, ki bi šel prek gola, nato pa si ga je sam nespretno potisnil v gol.

Nadaljevanje je bilo, kar se domačih tiče, veliko lažje, sredi tekme so s še dvema goloma že odločili vprašanje zmagovalca. V zadnjem delu so eni in drugi komaj čakali konec tedne, gledalci pa so videli še tri gole. Najprej domačega za 5:0, na koncu pa so ljubljanski zmaji v zadnjih treh minutah in pol nekoliko olepšali pogled na semafor za 2:5.

V drugem krogu se bodo zmaji v nedeljo pomerili z Gradcem.