Toda zdaj se je Gnilšak povsem umaknil iz poslov z občino, ki so mu vsak mesec prinesli najmanj 4800 evrov bruto. Kot so sporočili z Mestne občine Kranj, občina nima več nobenega pogodbenega odnosa z odvetnikom, ki je svojo odvetniško pisarno prenesel na odvetnico Matejo Likozar Rogelj. Spremembo pogodbe je predlagal Gnilšak, ki ga včeraj nismo mogli ne priklicati ne pripraviti do tega, da bi nam na vprašanja odgovoril po elektronski pošti.

Odvetnica prevzela tudi evre…

Odvetnica Mateja Rogelj Likozar nam je potrdila, da je prevzela Gnilšakovo pisarno, prav tako pa tudi pogodbo z občino. Tako je nasledila tudi njegove prejemke, 4800 evrov bruto na mesec. »Pisarno sem prevzela bremen prosto, vse njegove zadeve in tudi pogodbo z občino,« nam je povedala in dodala, da Gnilšak odhaja iz odvetniških vrst. A to za zdaj ni potrjeno, ker so nam na Odvetniški zbornici Slovenije zatrdili, da niso prejeli nobenega obvestila, da Gnilšak ne bi bil več odvetnik. Prav tako nam je odvetnica povedala, da ji ni znana usoda fiduciarnega računa, kjer je o(b)stalo spornih 620.000 evrov iz sodne poravnave, ki je razburila kranjsko javnost. Z nasledstvom občinske pogodbe in preostalih poslov namreč ni prevzela tudi tega računa. Za Mestno občino Kranj je bil očitno dovolj predlog Gnilšaka, da za enak znesek sodelujejo tudi z naslednico njegove odvetniške pisarne. Gnilšak je občinsko nakazilo prejel tudi ta mesec, nanaša pa se verjetno na storitve, opravljene decembra. Odvetnica Mateja Rogelj Likozar je občino pred kratkim že zastopala na pogajanjih s krajani Drulovke.

Umik le predvolilni manever?

Kristijan Gnilšak si je s svojo vlogo pri delovanju mestne oblasti pridobil naziv »nadžupan«. Začel je kot politični svetovalec, kasneje pa je bil s povprečno 7800 evri bruto prejemkov na mesec daleč najbolje plačan člen kranjske oblasti. Njegovi bruto prejemki so mesečno krepko presegali županove, višji so celo od predsednice vlade ali predsednika države. Dober poznavalec kranjske politične scene nas je ob tem opozoril, da gre le za predvolilni manever, ker je Mohor Bogataj najavil novo kandidaturo. Vsaj čudno pa je, da je občina pristala na enak znesek mesečnega nadomestila z naslednico njegove pisarne zgolj na predlog Gnilšaka. Slednji je pred časom v neformalnem pogovoru sicer že namignil, da ima vsega dovolj, ker ga ne upoštevajo. Neuradno naj bi postal podjetnik, toda še vedno ga videvajo s člani mestnega sveta v Kranju, kar lahko nakazuje, da v kranjski politiki še ni rekel zadnje besede. Vsekakor pa gre za skrivnosten odhod županovega zaupnika, ki pa naj bi po neuradnih virih iz vrha kranjske oblasti v zadnjem času postal moteč za vsaj enega od vplivnih mož na kranjski občini.