Popoldne je zaradi kamenja med borno snežno odejo razočarana nad prizoriščem pod ravnjo tekme svetovnega pokala še zelo živčno spremljala prenos z norveškega državnega prvenstva. Njen fant Ola Vigen Hattestad je z osvojitvijo prvaka izpolnil nalogo za Soči, a trenerji se še niso odločili o potnikih. Če je Višnarjeva glede negotovosti razbremenjena, se morajo vsi ostali iz številne slovenske zasedbe po zadnji odločitvi strokovnega sveta OKS pod Krkonoši še potrjevati. Tudi Vesna Fabjan, Nika Razinger in Barbara Jezeršek ter seveda četverica tekačev Boštjan Klavžar, Luka Gostinčar (nastopila bosta v sprintu), Rok Tršan in Domen Potočnik (15 km klasično).

Fabjanova, peta v Davosu, se vrača po nizu zdravstvenih težav. Za njo je teden dni vadbe brez antibiotikov. S prebavnim virusom »tipa Fak« se je med tednom ubadala tudi najmlajša Nika Razinger, od katere zahtevajo še tretjo uvrstitev med trideseterico v tretjem nastopu na tekmah svetovnega pokala. Maratonka Jezerškova ima med slednjimi, če izvzamemo tekače, najslabše izhodišče z izpolnjenimi normami, zato bo za Kranjčanko breme pritiska na nedeljski tekmi na deset kilometrov klasično še toliko bolj izrazito.

»Čeprav stanje pri večini ni optimalno, se nadejam, da bodo dokazali, koliko veljajo,« je prepričan trener Marko Gracer, ki je na lastno željo zaradi slabega počutja doma pustil Alenko Čebašek. Delno olajševalna okoliščina bo izostanek reprezentanc Finske, Švedske in Norveške, ki termin izkoriščajo za državna prvenstva in zadnji interni izbor za Soči. »Izločilni teki v sprintu so prav tako tvegani z njimi ali brez, a so tu ostale s Kikkan Randall vred,« je pripomnila Višnarjeva.