Zdaj prirediteljem ostane le še upanje, da bo tekmo morda prevzela Kranjska Gora, vendar tudi tam v teh dneh dežuje, tako da je že tako tanka snežna odeja še tanjša.

"Zlate lisice v Mariboru ne bo. Vreme je pretoplo, te dni še dežuje, izvedba tekmovanja ne bo mogoča. Zdaj moramo počakati do ponedeljka, da bomo videli, kaj bo napovedano deževje čez konec tedna naredilo v Kranjski Gori, potem pa bomo sklenili, ali tekmo selimo na Gorenjsko. Več bo tako znano v ponedeljek zvečer," je povedal generalni direktor organizacijskega odbora Zlate lisice Srečko Vilar.

Maribor bi moral tekmo za Zlato lisico gostiti 1. in 2. februarja, drugi teden je za 23. januar napovedana snežna kontrola, vendar v Mariboru trenutno ni česa kontrolirati, saj snega preprosto ni, v kratkem pa tudi niso napovedane ohladitve, ki bi omogočale izdelavo umetnega snega.

V zadnjih štirih letih se je trikrat zgodilo, da tekme za Zlato lisico ni bilo v Mariboru. Dvakrat so jo prevzeli v Kranjski Gori, enkrat pa je bila odpovedana.