Današnja biatlonska tekma v Anterselvi je postregla z zanimivim razpletom. V močnem sneženju so prireditelji najprej za zmagovalca razglasili zgolj Schemppa, ki je za 0,3 sekunde ugnal italijanskega tekmeca Hoferja, a so nato zaradi napake pri merjenju časa slednjega naknadno prav tako imenovali za zmagovalca. Tako Schempp kot tudi Hofer sta s tem vknjižila prvi zmagi v svetovnem pokalu.

Jakov Fak je zaradi znanih zdravstvenih težav še tik pred tekmo preizkušal svoje počutje, se vseeno odločil za nastop in osvojil zelo dobro 11. mesto. Nenatančen je bil le pri zadnjem, 20. strelu. Na progi, kjer so morali tekmovalci zaradi novozapadlega snega zelo pazljivo izbirati smučino, je menjaval ritem teka, da bi ohranil čim več moči za konec in se ne bi spet preveč izčrpal.

"Vesel sem že zaradi tega, ker sem sploh lahko nastopil. Jasno mi je, da takšne težave ne izginejo preko noči, vendar jih lahko premagam le tako, da se skušam spet čim bolje pripraviti za tekme. Če ne bi nastopil, bi najbrž izgubljal tudi mesta v skupnem seštevku svetovnega pokala, ki pa sem jih letos že prevečkrat. Resda uvrstitev ni bila vrhunska, je pa zaenkrat vsaj zelo dobra. Malo koncentracije in umirjenosti mi je zmanjkalo, pa bi šlo lažje tudi na progi," je nastop ocenil Fak.

Naslednji Slovenec je bil Klemen Bauer na 56. mestu. Že prvi obisk strelišča ga je dvakrat odpeljal v kazenski krog, po streljanju stoje pa je vanj zavil še enkrat. Brez zasledovalne tekme sta ostala Peter Dokl na 70. (2 zgrešena strela) in Janez Marič na 74. mestu (4 zgrešeni streli).

"Enajsto mesto je resnično zelo dober rezultat, vrhunski bi bil z uvrstitvijo med najboljšo deseterico, v njegovem stanju pa je dosežek fantastičen. V tem tednu je treniral le enkrat dobro uro, da je preizkusil strelišče, vse ostalo je zanj odpadlo, zato je še toliko bolj pomembno, da se je uspešno vrnil. Nekaj smole je imel tudi s štartno številko, saj je na začetku precej bolj snežilo, kar je prav gotovo vplivalo še na nekaj sekund zaostanka. Z dvema besedama le 'kapo dol', da se je v teh razmerah in v takem stanju zbral in potrudil," je menil trener Uroš Velepec.

V soboto bosta na sporedu moška in ženska zasledovalna tekma. Ženske bodo začele ob 11.45, moški pa ob 14.30. Fak se bo perd tekmo sam odločil, ali bo startal na zasledovanju, na nedeljski štafeti ali morda celo na obeh tekmah.