Capello si je prejšnji konec tedna v Madridu ogledal derbi med vodilnima Atleticom in Barcelono, ki se je končal brez zadetkov, kar je Realu omogočilo, da se je obema na lestvici približal le na tri točke zaostanka in to je prvenstvo pred drugo polovico naredilo še bolj zanimivo. Italijan je zadovoljen nad takšno izenačenostjo pri vrhu.

»Veseli me, da se za naslov španskega prvaka tokrat borijo kar tri ekipe. Atletico se je enakovredno vmešal v ta boj, tako da ne spremljamo več le dvoboja med Barcelono in Realom. A kljub vsemu mislim, da je favorit za naslov prvaka Real, ki je zame favorit tudi za osvojitev desetega naslova evropskega prvaka, saj so Madridu letos sestavili neverjetno zasedbo. Pri Barceloni je menjava trenerja prinesla precejšnje spremembe, ekipa igra hitreje in še vedno zelo napadalno ter dosega veliko golov, a so še v razvoju,« je v pogovoru za Marco o boju za španski prestol dejal Italijan.

(Foto: Reuters)

Capello je bil v zgodovini edini italijanski strateg, ki je vodil Real pred prihodom Carla Ancelottija, za rojaka na klopi Reala pa pravi, da potrebuje še nekaj časa, da bo povsem uigral moštvo po svojih zamislih. »Pri Realu se še vedno niso povsem privadili na Ancelottija in njegove zamisli ter način dela, zato imajo še precej prostora za napredek. Igralci morajo na igrišču še bolj podpirati drug drugega in si žogo več podajati med seboj. A prepričan sem, da bo Ancelottiju uspelo povezati vse niti igre, saj ima na voljo zares fantastične igralce, ki lahko igrajo nogomet na višjem nivoju kot ostali. Ancelottijeva ekipa potrebuje čas, da še napreduje. Mora igrati hitreje in bolj direktno. Žoga mora več krožiti, a ne na način tiki-taka, kot igra Barcelona,« je še dodal Capello.