Google je predstavil svoje načrte za »pametne kontaktne leče«, ki bi diabetikom pomagale pri merjenju glukoze v solzah. Leče že testirajo, delujejo pa s pomočjo majhnega brezžičnega čipa in miniaturnega senzorja za glukozo, ki se nahajata med plastema leče. Podjetje pravi tudi, da poskušajo v leče integrirati celo majhne LED lučke, ki bi zasijale, ko bi raven glukoze presegla oziroma padla prek določene meje.

Pri podjetju sicer poudarjajo, da morajo opraviti še veliko testov, preden bo tehnologija uporabna v vsakdanjem življenju. »Tehnologija je še v povojih, a smo zaključili že več kliničnih testov, ki so nam pomagali izpopolniti naš prototip,« so pri Googlu zapisali na svojem blogu.

V podjetju upajo, da bi njihova tehnologija nekega dne olajšala življenje bolnikom z diabetesom. Naprava, ki jo nosimo na sebi in poleg tega opravlja še kako drugo osnovno funkcijo, kot je omogočanje boljšega vida, se zdi še posebej perspektivna rešitev. Tudi sicer so podjetja zelo zainteresirana za aplikacije tehnologije za nošenje v zdravstvene namene.