Daniela Hantuchova ni niti enkrat ogrozila Williamsove, ki je v dvoboju tretjega kroga Slovakinjo ugnala brez izgubljenega niza s 6:3 6:3. Ameriška rekorderka je vpisala že 61. zmago na igriščih Melbourne Park ter v zgodovinskih knjigah turnirja prehitela slovito Margaret Court. Williamsova, ki je vpisala že 17 naslovov na turnirjih velike četverice, je tako na dobri poti do svoje že šeste lovorike na turnirju za grand slam v Melbournu, prve po letu 2010. Za preboj v četrtino finala bo Williamsova zaigrala s Srbkinjo Ana Ivanović, ki je v obračunu dneva ugnala avstralsko favoritinjo Stosurjevo.

Prav tako je, brez izgubljenega niza, v naslednji krog napredoval štirikratni zmagovalec tega turnirja Đoković, ki je uzbekistanskega tekmeca Denisa Istomina odpravil s 6:3, 6:3, 7:5. Trikratni branilec krone bo v osmini finala prekrižal lopar z Italijanom Fabiom Fogninijem.

Čeh Tomaš Berdych je v tretjem krogu prekinil sanje bosansko-hercegovskega tenisača Damirja Džumhurja s 6:4, 6:2, 6:2, ki si je prvi nastop na turnirju za grand slam priboril z odlično igro v kvalifikacijah, na svetovni jakostni lestvici ATP pa je pred turnirjem zasedal skromno 188. mesto. "Džumhur je brez vsakršnega dvoma velik borec, a so bile danes na mojo srečo odločilne izkušnje," je bil zadovoljen Berdych. Džumhur je na novo spisal zgodovino bosansko-hercegovskega tenisa ter je bil zaslužen za nekaj neprespanih noči svojih rojakov v domovini. Za nekaj trenutkov pa je nogomet, v katerem so se nogometaši BiH uvrstili na svetovno prvenstvo v Braziliji, zamenjal tenis.

Tenisač, s tribun so ga ves čas spodbujali pripadniki tamkajšnjih izseljencev iz te nekdanje jugoslovanske republike, je bil s svojimi predstavami zadovoljen, še najbolj pa je bil vesel pohvale srbskega asa Novaka Đokovića: "Po dvoboju sem govoril z Novakom, ki mi je čestital in povedal, da bom zanesljivo še igral takšne dvoboje. Novak je eden najboljših igralcev na svetu in v zgodovini tenisa, njegova spodbuda pa mi zelo veliko pomeni. Zelo je lepo, ko te ogovori takšen igralec in te za nameček še pohvali, to mi zelo veliko pomeni."

Edina preostala Slovenka v Melbournu Srebotnikova je na odprtem prvenstvu Avstralije v ženskih dvojicah napredovala v tretji krog. Skupaj s Čehinjo Kveto Peschke sta četrti nosilki turnirja za grand slam, v drugem krogu pa sta bili boljši od nepostavljenih Poljakinj Katarzyine Pite in Alicje Rosolske s 7:6 (2) in 6:4. Srebotnikova in Peschkejeva bosta v tretjem krogu igrali s Hao-Ching Chan iz Tajvana in Američanko Liezel Huber, ki sta 13. nosilki.